Bitlis'te 15 Temmuz'u anma programı düzenlendi

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ hain darbe girişiminin 7'inci yıldönümü nedeniyle Bitlis'te program düzenlendi.

Ekleme: 16.07.2023 00:30:11 / Güncelleme: 16.07.2023 00:30:11 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için 

Hüsrevpaşa Mahallesi Yeni Ziraat Bankası yanında düzenlenen program, İstiklal Marşı'nın ardından Abdücebbar Dikmen Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda, 15 Temmuz gecesinin anımsatan sinevizyon gösteriminin ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, ilahiler seslendirildi.

Programda konuşan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, "'15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma' etkinlikleri münasebetiyle sizleri en kalbi duygularımla selamlıyor; sözlerimin hemen başında 15 Temmuz şehit ve gazilerini, minnet ve şükranla anıyorum." dedi.

15 Temmuz'da milletçe anlamlı bir sınav verdiklerini belirten Çağatay, "15 Temmuz gecesi, sizler, bizler, hepimiz milletçe çok anlamlı bir sınav verdik. Cesaretimiz ve millì birliğimiz sayesinde, bize bu güzel toprakları vatan yapan ecdadımızın yüzünü kara çıkarmadık. Tarihimize şanlı bir zafer daha ilave ettik. 15 Temmuz bizim için bir dönüm noktasıdır. Büyük ibret almamız ve uyumamamız gerektiğini anladığımız gündür. 15 Temmuz bu yönden milletimizin yeni bir kurtuluş mücadelesi olmuştur." ifadesini kullandı.

"Şüphesiz ki Milletimizin bu cesareti ve iradesine sahip çıkma kararlığını her türlü takdirin üzerindedir." diyen Çağatay, şunları kaydetti:

"Kurtuluş Savaşı'nda Nene Hatun'u, Maraşlı Sütçü İmam'ı, İzmir'i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin'i çıkaran bu bereketli topraklar; 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir'i, henüz 15’inde olan Halil İbrahim Yıldırım'ı, Engin Tilbaç'ı da bağrından çıkarmıştır. Türkiye’yi dizginlemek, Türkiye'ye diz çökertmek amacına yönelik yapılan darbe girişimindeki bütün hesaplar, planlar, milletimizin asaleti ve gayreti karsısında işe yaramamıştır. Bu coğrafyada var olabilmenin, güçlü ve müreffeh olabilmenin temel şartı; birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi korumaktır. Bizler bu ruhu kaybetmediğimiz sürece ve bizden sonraki neslimize de en güzel şekilde aktarabildiğimiz takdirde; hiçbir hain, emeline ulaşamayacak ve bu cennet vatanda hür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

Şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek sözlerine başlayan Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ise, 15 Temmuz'un bir darbe girişimi olarak akıllarda kaldığını söyledi.

Tanğlay, "Bu ülkenin işgal projesiydi. Peygamber ocağına sızan bir avuç vatan hainin, Fetö'nün ama akıl babaları, ağababaları Amerikan'ın, İsrail'in, u ülkenin üzerinde oynadığı bir operasyondu. Bu operasyona aslında çok da yabancı değildik. Bu operasyon Suriye'de, Irak'ta, Ortadoğu'nun hemen her yerinde yapılmıştı. O gün Türkiye şahlanmaya kalkmıştı. İstikrar vardı ve bu ülke büyüyordu.  15 Temmuz gecesi bu hain planı devreye soktular." diye konuştu.

Programda Eren Üniversitesi Öğretim Görevlisi Muhammed Zahit Kuldaş ise, "15 Temmuz Darbe Girişiminin İnanç ve Zihniyet Boyutu" konulu bir konuşma yaptı.

Programa, Bitlis Valisi Oktay Çağatay, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, İl Jandarma Komutanı Eyüp Subaşı, İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, Cumhuriyet Başsavcısı Durmuş Ali Karakoca, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. (İLKHA)

İlgili Galeriler