Edirnekapı 15 Temmuz Şehitliği'nde anma programı düzenlendi

İstanbul Valiliği ve 15 Temmuz Derneği, hain darbe girişiminin 7'nci yıldönümü münasebetiyle Edirnekapı 15 Temmuz Şehitliği'nde anma programı düzenledi.

Ekleme: 15.07.2023 12:50:05 / Güncelleme: 15.07.2023 12:50:05 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa; İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, kuvvet komutanları ve çok sayıda şehit yakını katıldı.

Gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş'un yaptığı duanın ardından şehit kabirlerine karanfil bırakıldı.

İstanbul Valisi Davut Gül

Program sonunda gazetecilere açıklama yapan İstanbul Valisi Davut Gül, 15 Temmuz'un tarihin en karanlık sayfalarından biri olduğunu söyledi.

Gül, "bugün bir ihanet girişimi ve aynı zamanda milletimizin yazdığı bir destanın da yıldönümü. Dolayısıyla hem üzüntülüyüz hem de sevinçliyiz. Aziz milletimiz, cumhurbaşkanımızın dirayetiyle, milletimizin ferasetiyle, şehitlerimizin ve gazilerimizin ödediği bedelle bu devleti uçurumun kenarından alarak inşallah sonsuza kadar yaşatmak için bir bedel ödedi. Şu anda şehitlikteyiz. Şehitlerimiz, şehit aileleri bu ihanet kalkışmasının şahitleri. Aziz şehitlerimizi aileleriyle birlikte ziyaret etti. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Başta şehit ailelerimiz olmak üzere milletimize sabırlar diliyoruz. Gazilerimize sağlık, sıhhat afiyet diliyoruz." dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler