Siirt’te 15 Temmuz şehitleri çeşitli etkinliklerle anıldı

Siirt’te ‘15 Temmuz ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri, şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti, dua ve şehitlerin mezarına karanfil bırakılması ile başladı.

Ekleme: 14.07.2023 16:55:04 / Güncelleme: 14.07.2023 16:55:52 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için 

Garnizon Komutanlığı Şehitliği’nde düzenlen etkinlikte Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftü Vekili Muhammed Özdemir, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi vatan ve milletin bekası uğruna şehadete eren şehitler ve tüm şehitler için dua okudu.

Daha donra Şehitlik Şeref Defteri’ni imzalayarak tüm aziz şehitleri bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yâd ettiklerini ifade eden Siirt Valisi Hacıbektaşoğlu, şehitlik defterine şu satırları yazdı:

"Aziz şehitlerimiz; Türk milleti bir ve beraber oldukça her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek güç ve kudrete sahiptir. Aziz milletimizin iradesine yönelik o hain kalkışmada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde bozguna uğratılan hain darbeciler, vatana ihanetin bedelini ödemiştir; ödemeye de devam edecektir. Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara, FETÖ/PKK ve tüm terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadele azim, kararlılık ve inançla devam edecektir. Bu duygularla, 15 Temmuz da devletimizin bütünlüğüne, Milletimizin istikbaline ve hürriyetine kasteden hainlere karşı gövdesini siper eden tüm aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum."

Tören, Vali Osman Hacıbektaşoğlu ve beraberindeki protokol üyelerinin şehitlerin mezarına karanfil bırakarak dua etmesinin ardından sona erdi.

Daha sonra, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında şehit olanlar ve tüm şehitler için Mevlid-i Şerif okutuldu ve hatim duası yapıldı.

İl Müftü Vekili Muhammed Özdemir, 15 Temmuz’un önemine dikkat çekerek, hain darbe kalkışmasının asla unutulmaması gerektiğini söyledi.

Özdemir, canlarını feda etmekten çekinmeyen bu milletin darbecilerin tank ve toplarına karşı büyük bir kahramanlık gösterdiğini, Siirt il genelinde bütün cami ve Kur’an kurslarında hatim okunduğunu dile getirdi.

Okunan Mevlid-i Şerif ve ilahilerin ardından hatmi şeriflerin duası okundu.

Abdulhakim Sancak Çarşı Camisi’nde okunan mevlit programına; Hacıbektaşoğlu, il protokolü, kurum müdürleri, şehit yakınları, gaziler, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekiplerince mevlit programına katılan vatandaşlara cami çıkışında gül suyu ve lokum ikram edildi.

(İLKHA)