Hindistan'da aşırı yağışlar nedeniyle ölenlerin sayısı 100'ü aştı

Hindistan'ın kuzeyinde etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle 100'den fazla kişi öldü.

Ekleme: 12.07.2023 12:09:16 / Güncelleme: 12.07.2023 12:15:02 / Dünya
Destek için 

Hindistan'ın kuzeyinde yağmurun neden olduğu sel ve toprak kaymaları sonucu 100'den fazla kişi öldü. Bu Çarşamba günü TV kanalı India Today tarafından bildirildi .

Hindistan'ın kuzeydoğu bölgelerinde 8 Temmuz'da başlayan şiddetli yağışlar sel, su baskınları ve heyelana neden oldu.

Sağanak yağışlar ülkenin başkenti Delhi, Himaşal Pradeş, Uttarkand, Pencap, Haryana, Rajasthan eyaletlerinden etkili oldu.

En çok etkilenen eyalet ise Himalayaların eteklerinde bulunan Himaşal Pradeş oldu. Eyalette çok sayıda heyelan gözlemlendi, birçok yerleşim yeri sular altında kaldı.

Kuzey eyaletlerinin dağlık bölgelerinde, yolların erozyonu ve su basması nedeniyle trafik kesintiye uğradı, bunun sonucunda yaklaşık 300 turist dağlık bölgelerde mahsur kaldı. Afet sonucu eyalette toplamda yaklaşık 80 kişi hayatını kaybederken ülke genelinde ölenlerin sayısı 100'ü aştı, yaklaşık 500 kişi de yaralandı.

Bölgelerde arama kurtarma ve yardım çalışmaları sürüyor.

Şiddetli yağmurlar, salı günü Delhi'deki Yamuna Nehri'ndeki su seviyesinin tehlikeli bir eşiğin üzerine çıkmasına ve on yılın en yüksek seviyesine ulaşmasına neden oldu. Ancak bu, kentte ciddi bir yıkıma yol açmadı. Pazar günü Yeni Delhi, 40 yılın en yüksek günlük yağış miktarı olan 153 mm'yi kaydetti. (İLKHA)