HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanlığından halka ve çiftçilere yönelik uygulanan elektrik kesintilerine tepki

HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Abdullah Kavan, Kızıltepe başta olmak üzere Mardin'in diğer ilçelerinde yaşanan elektrik kesintisine tepki göstererek borcu olduğu için trafolarının sökülmesinin doğru bir uygulama olmadığını belirtti.

Ekleme: 10.07.2023 16:55:10 / Güncelleme: 10.07.2023 17:00:27 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Abdullah Kavan, bugün, artan elektrik kesintileri nedeniyle Kızıltepe Adliyesi'ne giderek elektrik dağıtım şirketi hakkında suç duyurusunda bulunan halka destek açıklamasında bulundu.

Elektrik kesintileri nedeniyle halkın mağdur edildiğini belirten Kavan, özellikle tarlasını eken çiftçilerin büyük mağduriyet yaşadığını ifade ederek bu sorunun çözüme kavuşması için konunun takipçisi olacaklarını kaydetti.

Kavan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kızıltepe İlçemizde 'DEDAŞ' uygulamaları nedeniyle çiftçilerimiz savcılığa suç duyurusu için adliye önünde toplanmışlar. Mısırın ekildiği bugünlerde günde 8-9 saat elektriklerin kesilmesi manidardır. Kızıltepe köylerinde trafolar sökülüyor, bu nedenle mısır ve pamuk tarlaları sulanmıyor. Yıllardır bitmeyen elektrik sorununun sesini duyun. Bu beyanatımız kalıcı bir çözüm için ilgili yetkililere çağrıdır. HÜDA PAR olarak konunun takipçisi olacağız." (İLKHA)