HAMAS: Tel Aviv'deki kahramanca eylem işgalcilerin katliamına tabii bir cevaptır

HAMAS, El-Halil'de gerçekleştirilen eylemin kahramanca olduğunu vurgulayarak işgalci siyonistlerin katliamlarına tabii bir cevap olduğunu kaydetti.

Ekleme: 05.07.2023 10:55:05 / Güncelleme: 05.07.2023 10:57:43 / Güncel
Destek için 

İşgalci siyonistler 2 Temmuz günü gece yarısından sonra Cenin şehrinde bulunan mülteci kampın havadan ve karadan yaptığı saldırılarda 4'ü çocuk 10 kişiyi şehit ederken 20'si ağır 100 kişiyi şehit etmişti.

El-Halil'in Es-Semu kasabasından olan ve yaptığı eylemlerin ardından şehit edilen 23 yaşındaki Mücahit Abdulvahap İsa Hüseyin Halayile dün öğle saatlerinde Tel Aviv'de işgalci siyonist ve yerleşimcilere yönelik eylem gerçekleştirdi.

Abdulvahap İsa Hüseyin Halayile Tel Aviv'de gerçekleştirdiği araçlı ve bıçaklı eylemde 8 işgalci siyonisti yaraladı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu belirtilirken eylemci mücahit ise işgalci Yahudi yerleşimci tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit oldu.

Bu durum üzerine yaptığı açıklamada eylemci mücahidi ve tüm Filistin halkını tebrik eden HAMAS, şunları kaydetti:

"Bu kahramanca eylem, işgal rejiminin Cenin'de devam eden saldırılarına ve gerçekleştirdiği katliama tabii bir cevaptır. İşgale karşı direniş yeni tarzlarla ve yöntemlerle sürdürülecek ve şehitlerin intikamı mutlaka alınacak. Mescid-i Aksa'yı Yahudileştirme planlarına karşı bu kutsal mekânın savunulması mücadelesi de kararlılıkla sürdürülecek." (İLKHA)