Dünya kör dünya sağır İŞGALCİ CENİN’E VAHŞİCE SALDIRIYOR

Vahşi Siyonist İşgal güçlerinin Cenin Mülteci Kampı’na başlattığı baskın ve hava saldırıları tüm gaddarlığıyla sürerken sivil kayıplar ve yıkımların boyutu her saat artmaya devam ediyor. Saldırılarda şehid olan Filistinlilerin sayısı 10’a yükselirken, 20’si ağır yaklaşık 100 kişi yaralandı. Hastane önlerinde yakınlarını bekleyen insanların sayısı devamlı artarken dünya utanç verici sessizliğini korumaya devam ediyor.

Ekleme: 05.07.2023 05:00:56 / Güncelleme: 05.07.2023 05:01:01 / manşetler
Destek için 

FARUK KUZU / DOĞRUHABER

Siyonist İşgal rejimi uzun süredir Batı Yaka’da artan Direniş hareketliliğini bahane ederek nokta operasyonları ile yargısız infazlara imza atmaktadır.

İşgalciler, Dünya kamuoyunun sessizliğini ve Batı Dünyası’nın sessiz desteğini ganimet bilerek yargısız infazlarının dozajını artırarak Cenin Mülteci Kampı’nı savaş uçaklarıyla vuracak kadar azgınlaştılar.

İşgalcilerin çok sayıda asker, zırhlı araç, buldozerler ve insansız hava araçlarıyla kuşatmasını sürdürdüğü bölgeden sık sık patlama sesleri yükselirken Siyonist ordu kaynakları basına yaptıkları açıklamada, Cenin'e başlattıkları saldırının 48 saat kadar sürebileceğini açıklayarak tepkileri azaltmaya çalışmışlardı.

İŞGALCİ YAHUDİLER SİVİLLERİ VE YERLEŞİM YERLERİNİN ALTYAPISINI HEDEF ALIYOR

İşgal güçlerinin Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin şehrine ve mülteci kampına yönelik olarak 2 Temmuz Pazar gece yarısından sonra başlattıkları ve hâlen devam ettirdikleri vahşi saldırılarında sivillerin ve altyapı tesislerinin saldırganlar tarafından özellikle hedef alındığına dikkat çekildi. 

Uluslararası hukuka göre savaş suçu sayılan bu tür saldırıları işgalci siyonistler yoğun bir şekilde gerçekleştiriyor ve medya mensuplarının saldırıları ve yıkımları yerinde tespit edip görüntülemelerini engellemek amacıyla onlara da saldırıda bulunuyorlar. İşgalci saldırganlar kendilerinin vahşi saldırılarını görüntülemeye çalışan birçok basın mensubuna engel oldu, bazılarını gözaltına aldı, bazılarının kameralarını tahrip ettiler. Ellerindeki silahlarıyla medya mensuplarının kameralarını hedef alarak uzaktan ateş etmek suretiyle tahrip yöntemini bile kullandılar. 

İşgal güçleri Cenin Mülteci Kampı'nın yollarını ve ara sokaklarını kullanılamaz hale getirmek amacıyla buraya saldırıyı başlattıkları ilk saatlerden itibaren asfaltlarını kırmaya ve yolları tahrip etmeye başladılar. Bununla yetinmeyerek su şebekelerini ve elektrik hatlarını da tahrip ederek mülteci kampının su ve elektriğini tamamen kestiler. 

İşgal rejiminin sadece direniş hedeflerini vurduğu iddiası tamamen yalan. Bilakis saldırılarında sivilleri ve sivil halka hizmet veren altyapı tesislerini birinci derecede hedefine yerleştirmiş durumda. 

İşgalcilerin yıkım ve saldırılarından sağlık kurumları ve ekipleri de müstesna tutulmuyor. Bu yüzden sağlık kurumları da büyük ölçüde zarar gördüğü gibi sağlık ekipleri de görevlerini yerine getiremiyor. 

CENİN MÜLTECİ KAMPI’NDAKİ SİVİLLER EVLERİNDEN AYRILIYOR

İşgalci Yahudi ordusunun kuşatma altına alarak saldırılarını sürdürdüğü Cenin Mülteci Kampı’ndaki siviller, evlerinden ayrılıyor

Yahudi ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria’daki Cenin Mülteci Kampı’nda başlattığı baskın ve saldırılar devam ediyor. Yahudilerin elektrik bağlantısını da kestiği kamp karanlığa gömüldü.

30 bin nüfuslu kampta yaşayan Filistinli aileler, çatışma ve patlama seslerinin kesilmediği, 40 saati aşan kuşatmanın ardından evlerini terk etmeye başladı.

Aralarında çocuk, yaşlı ve kadınların çoğunlukta olduğu sivil halk, yahudi ordusuna ait zırhlı araçların kapattığı yollardan geçerek güvenli bölgelere ulaşmaya çalışıyor.

Gruplar halindeki Filistinli siviller, silahsız ve zararsız olduklarını ifade etmek için ellerini yukarı kaldırarak ve beyaz bayrak çekerek yürüdü.

Öte yandan Filistin Kızılay’ı, şimdiye kadar kamptan 3 bin sivili tahliye ettiklerini duyurdu.

Kızılay'ın yazılı açıklamasında, kampın Yahudiler tarafından "yok edilme tehdidiyle karşı karşıya" olduğu ve daha fazla ailenin bölgeyi terk etmesinin beklendiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Kızılay ekiplerinin, meydana gelen yıkım sonucu ve kapanan yollar nedeniyle burada hareket etmekte güçlük yaşadığı vurgulandı.

Bu sırada Cenin’deki camilerin hoparlörlerinden, okullar, camiler ve kamu kurumlarının evlerini terk eden sivillere açıldığı, kamptan çıkanların buralarda barınabilecekleri anons edildi.

İŞGALCİ SİYONİSTLER KAMPI YAŞANMAZ HALE GETİRİYOR

Cenin Belediyesi 3 Temmuz Pazartesi akşam saatlerinde yaptığı açıklamada işgal güçlerinin Cenin Mülteci Kampı'nın su ve elektrik tesislerinin ana hatlarını buldozerlerle tahrip ettiklerini ve belediye ekiplerinin yıkılan hatları tamir etmesi için faaliyet yapmasına da engel olduklarını dile getirdi. 

İşgal güçlerinin aynı zamanda, yıkım ve tahribat faaliyetlerini görüntülemeye çalışan medya mensuplarına da vahşice saldırdıkları ve silahlarıyla onların kameralarını hedef alarak tahrip ettikleri, bazı basın mensuplarını da gözaltına alarak görevlerini yerine getirmelerine engel oldukları bilgisi verildi. 

EL-KANU': BU BİR SAVAŞ SUÇUDUR, HALKIMIZ CENİN DİRENİŞİNİN ARKASINDADIR

İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Sözcüsü Dr. Abdüllatif El-Kanu' siyonist işgal rejiminin Cenin şehrine ve mülteci kampına yönelik olarak geçtiğimiz pazar günü gece yarısından bu yana kesintisiz bir şekilde sürdürdüğü saldırılarının, bu saldırılarda özellikle sivilleri hedef almasının ve altyapı tesisleriyle yolları tahrip etmesinin tam anlamıyla savaş suçu olduğuna dikkat çekti. Filistin halkının tümünün Cenin ahalisinin, Siyonist işgal güçlerinin bu vahşi saldırıları karşısında sürdürdüğü direnişin arkasında birlik içinde olduğunu dile getirdi. 

El-Kanu' yaptığı açıklamada işgal rejiminin saldırılarında izlediği yöntemlerin işgal hükümetinin tam anlamıyla faşist, ırkçı ve insanlık düşmanı bir hükümet olduğunu çok açık bir şekilde gözler önüne serdiğini, bu hükümetin bütün uluslararası anlaşmalara, hukuk kurallarına, törelere ve insani değerlere başkaldırdığını vurguladı. 

El-Kanu' Cenin ahalisinin tüm imkânsızlıklarına ve oldukça zor şartlarda hayatlarını idame ettirmek durumunda olmalarına rağmen yine işgal rejiminin vahşi saldırısına kararlılıkla direndiğini ifade ederken, ABD'nin bütün bu saldırıları gerçekleştiren işgal hükümetine yardım ve desteğinin onun tüm suçlarına ortak olması anlamına geldiğini hatırlattı.

KUVEYT'TEN BMGK'YA ÇAĞRI: HAREKETE GEÇİN!

Kuveyt, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ve uluslararası topluma, siyonistlerin işgali altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine iki gündür düzenlediği saldırılar karşısında bir an önce harekete geçme çağrısında bulundu.

Kuveyt Dışişleri Bakanlığından, eli kanlı rejimin Cenin'deki saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, siyonist rejimin Cenin kentinde devam eden saldırıları kınanırken, BMGK ve uluslararası toplumun hızlı bir şekilde olaya müdahil olması istendi.