Gelecek Partisi'nden İYİ'nin sığınmacı provokasyonuna tepki!

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde Suriyeli olduğu ileri sürülen eli sopalı ve silahlı grubun, köpek kavgası nedeniyle bir evi bastığı iddiasıyla yaşanan gerginlik provokasyona dönüştürüldü.

Ekleme: 04.07.2023 16:26:21 / Güncelleme: 04.07.2023 16:26:21 / Güncel
Destek için 

İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın konuyla ilgili provokatif söylemlerde bulunmasına Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Kurbanoğlu’ndan tepki geldi.

Lütfü Türkkan, 2 Temmuz’da yaptığı paylaşımda, “Kentim Kocaeli Dilovası’nda Suriyelilerin bir evi basması üzerine başlayan hadiseler bu gece halkın sokağa çıkması ile devam etti. Vatandaşlar şimdi dağılıyor. Yarın akşam Kaymakamlık önünde toplanıp, Suriyeliler’in Dilovası’nı terketmesini isteyecekler.” demişti.

Gelecek Partisi İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Kurbanoğlu Türkkan'a tepki göstererek,

''Siyasetçi yatıştırmaya çalışır, sükunete davet eder. Bu dil açıkça provokasyondur, ahlaksızlıktır, vicdansızlıktır, halkı kin, nefret ve ayrımcılığa teşviktir. "Suç"un faillerini genelleştirip masum insanları hedefe koymaktır. Açıkça pogroma davetiyedir.

Bunların Batılı versiyonları Hollandalı Wildersler, Almanya’daki AFD’lerdir. Batı’da müslümanlara, yabancılara, Türklere yönelik kin ve öfkeyi bileyenlerden, kitleleri ayrımcılığa ve şiddete davet edenlerden farkları yoktur. Meydan boş değil! İnsanı ve onurunu korumaya ahdettik!

Dilovası halkını ve özellikle gençlerini sükûnete davet ediyoruz. Mesele yargıya intikal etmiştir. Olayların arka planına vukufiyet sağlamadan, sonradan pişmanlık yaratacak hiçbir eyleme başvurulmamalı, hiçbir kışkırtının davetine kulak verilmemelidir.” dedi.