Diyarbakır'da camilerde "Yaz Kur'an Kursu" heyecanı başladı

Okulların tatile girmesiyle birlikte "Çocuklar Koşun Haydi, Şimdi Yaz Kur'an Kursu Vakti" sloganıyla açılan yaz Kur'an kursları, Diyarbakır'da çocukların neşesi ile başladı.

Ekleme: 03.07.2023 14:51:05 / Güncelleme: 03.07.2023 14:52:24 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Her sene milyonlarca genç ve çocuğun Kur'an-ı Kerim, Siyer-i Nebi ve dini bilgiler öğrendiği yaz Kur'an kursları, tek dönem halinde 3 Temmuz ile 11 Ağustos arasında yüz yüze gerçekleştirilecek.

Yeni neslin Kur'an-ı Kerim öğrenimiyle beraber başta Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatı olmak üzere ilmihal ve akide bilgilerini pekiştirmek, geleceğe inançlı gençler yetiştirmek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı, her yıl olduğu gibi bu sene de cami ve Kur'an kurslarında eğitim programı düzenliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz tatili boyunca "Çocuklar Koşun Haydi, Şimdi Yaz Kur'an Kursu Vakti" sloganıyla Türkiye genelinde başlayan Yaz Kur'an Kursları'nda Kur'an, Siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgilerin verileceği belirtildi.

Yaz tatilinin başlamasını fırsat bilen çocuklar, sabah saatlerinden itibaren cami ve Kur'an kurslarına koştu. Çocuklarla dolan camiler renkli görüntülere sahne oldu.

Her yıl Kur'an kurslarına olan ilginin artması gözlerden kaçmazken, ebeveynlere seslenen Kur'an eğitmenleri, ailelerden çocuklarına mutlaka Kur'an-ı Kerim'i sevdirmelerini ve camiye göndermelerini isteyerek, ailelerin bu fırsatı iyi bir şekilde değerlendirmesi ve daha duyarlı olması tavsiyesinde bulundular. (İLKHA)