Arife gününde depremzedeleri buruk bayram telaşı sardı

Depremin ağır tahribat oluşturduğu Malatya’da vatandaşlar, esnafların yıkılan işyerlerinin yerlerine kurdukları derme çatma tezgahlarda buruk bir sevinçle Kurban Bayramı alışverişini yapıyor.

Ekleme: 27.06.2023 19:00:07 / Güncelleme: 27.06.2023 19:05:03 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde ağır yara alan Malatya'da yaklaşık 20 bin işyeri yıkılarak veya ağır hasar kullanılmaz hale geldi. Önceki bayramlarda adım atılacak yer kalmayan ve Malatya ticaretinin kalbi konumunda olan Akpınar’da esnaflar, Kurban Bayramı alışverişi için yıkılan işyerlerinin yerine kurdukları tezgahlarda bayram satışlarını yapıyor.

Arife gününde çarşı merkezinin yolunu tutan depremzedeler, buruk bir sevinçle kendilerini bayram alışverişi telaşı sardı.

Esnaflar, her ne kadar diğer bayramlar gibi olmasa da satışlardan memnun olduklarını, işyerlerinin yıkıldığını ancak hayatta oldukları için şükrettiklerini dile getirdi.

Alışverişe çıkan vatandaşlar ise deprem nedeniyle içlerinde bir burukluk yaşadıklarını ancak Kurban Bayramı'na yetiştikleri için sevinçli olduklarını belirterek buruk bir sevinçle de olsa bayramı bayramın ruhuna uygun bir şekilde geçireceklerini söylediler. (İLKHA)