İngiltere'den Rusya'ya yaptırımlara devam kararı

İngiltere, Rusya'ya uygulanan yaptırımların Ukrayna'nın tüm zararı karşılanana kadar devam edeceğini açıkladı.

Ekleme: 19.06.2023 21:20:03 / Güncelleme: 19.06.2023 21:21:15 / Dünya
Destek için 

İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Londra'da düzenlenecek Uluslararası Ukrayna İyileştirme Konferansı öncesi Rusya'ya yönelik yaptırımlara ilişkin yeni kararların alındığı bildirildi.

Bu kapsamda yaptırıma tabi kişi ve kurumlara İngiltere'deki mal varlıklarını kamuya açıklama zorunluluğunun getirildiği belirtilen açıklamada, buna yaptırımlara tabi İngilizlerin de dahil edildiği kaydedildi.

Açıklamada Rusya Merkez Bankası, Maliye Bakanlığı ve Ulusal Varlık Fonu adına İngiltere'de varlık bulunduranlara bunları kamuya açıklama zorunluluğu getirilmesi üzerine ülkede yasa çalışmalarının yapıldığı ifade edildi.

Bakanlığın açıklamasında yeni kararlarla Rusya-Ukrayna Savaşı'nın ardından uygulanmaya başlanan yaptırımların, Ukrayna'nın zararı karşılanana kadar yürürlükte kalacağı belirtildi.

Yeni kararlarla mal varlıkları dondurulan kişi veya kurumlara bunları Ukrayna'nın yeniden inşası için bağışlama yolunun açıldığı vurgulanan açıklamada, "Ukrayna'yı desteklediğini açıkladığı halde mal varlıkları dondurulan Ruslar için doğru şeyi yapma yolu açıldı. Yeni yolla dondurulmuş mallarını Ukrayna'nın yeniden inşası için bağışlayabilirler. Bu, yaptırım uygulanan kişilerin açıkça Ukrayna'nın yeniden inşasını desteklemek amacıyla oluşturulan fona başvurabilecekleri gönüllü bir süreç olacak. Fon transferine teşvik için herhangi bir zorlama, bağışta bulunma karşılığında yaptırımlarda herhangi bir hafifletme teklif edilmeyecek. Bağışları dağıtacak fonun işleyişiyle ilgili bilgi gelecek günlerde açıklanacak." ifadelerine yer verildi.

İngiltere'deki varlıkların kamuya açıklanması zorunluluğuna uymayanların çeşitli cezai uygulamalara maruz kalacağı belirtilen açıklamada bu kapsamda varlıklarına el konulabileceği bilgisi verildi. (İLKHA)