Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimliğine Uz. Dr. Samet Tatlı atandı

Sağlık Bakanlığı tarafından Bingöl Devlet Hastanesi Başhekim olarak ataması gerçekleştirilen Uzm. Dr. Samet Tatlı bugün itibariyle yeni görevine başladı.

Ekleme: 19.06.2023 20:15:08 / Güncelleme: 19.06.2023 20:16:59 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

Hatırlanacağı üzere Bingöl İl Sağlık Müdürlüğüne de Şanlıurfa’da görev yapan Uzm. Dr. Veysel Tosun’dan sonra Urfa’dan Bingöl’e Devlet Hastanesi Başhekimlik görevine Uzm. Dr. Samet Tatlı'nın getirilişi dikkat çekti.

Bir önceki dönem Başhekimlik görevini yürüten Uz. Dr. Ramazan Gengörü, görevinden istifa edip AK Partiden aday adaylığı başvurusu yapmıştı. Adaylık süresi sonrası görevine iade edilmeyen Gengörü sonrası hastaneye uzun süre başhekim atanmamıştı. Bugün itibariyle Başhekimlik görevine getirilen Uz. Dr. Samet Talı artık Bİngöl Devlet Hastanesi Başhekimlik görevine başladı.

Samet Tatlı’nın kısaca öz geçmişi şöyle:

2015 yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Tatlı, Eylül 2015 - Ekim 2017 tarihleri arasında Bingöl İl Ambulans Servisi KKM’de hekim ve sorumlu hekim, Bingöl İl Ambulans Servisi’nde başhekim olarak çalıştı. Bingöl ilinde görev yaptığı sürece yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı 2016 yılında Bingöl ilinde yılın hekimi olarak seçildi ve Sağlık Bakanlığı tarafından ödüle layık görüldü. 2017 yılında girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon bölümünü kazandı. Ekim 2017’de başladığı tıpta uzmanlık eğitimini Kasım 2021 tarihinde tamamlayarak Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon uzmanı unvanını aldı. 2022-2023 yılları arasında Şanlıurfa ili Suruç ilçesinde devlet hizmet yükümlülüğü görevini tamamladı. 2023 yılı Haziran ayında Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine atandı ve halen bu görevi sürdürmektedir. (İLKHA)