TYT sınavına giren öğrenciler sınavın olumlu geçtiğini belirtti 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavına Mardin'de giren öğrenciler, sınavı değerlendirerek, sınav atmosferinin iyi yönde olduğunu aktardı.

Ekleme: 17.06.2023 17:05:03 / Güncelleme: 17.06.2023 17:13:17 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Mardin Artuklu Üniversitesinde YKS'nin ilk oturumu olan TYT sınavına giren adaylar, sınavda ter dökerken aileler de okul bahçelerinde büyük bir heyecanla çocuklarını bekledi. 

Sınava giren adaylar, sınav bitiminin ardından sınavla ilgili duygu ve düşüncelerini İLKHA'ya değerlendirerek, sınavın diğer senelere göre biraz daha güzel ve iyi geçtiğini ifade etti. 

"Elhamdülillah sınav iyi geçti" 

Abdulhakim Çelik

2015'ten beri üniversite sınavına giren Abdulhakim Çelik, sınavın olumlu bir atmosferde geçtiğini belirterek, "Çok farklı bir sınav atmosferine şahit oldum. 2015 YGS sınavına da girmiştim, o zaman YGS sınavının en zor sınavıydı. 2015'ten beri yeni üniversite sınavına girdim. Elhamdülillah süreyi de zamanında yetiştirdim. Bu sınava girmemdeki amacım Arapça bölümünü kazanmak içindi. Sınav atmosferi öğrenciler için olumlu geçti. Misal paragraf sorularında anlamaya dayalı sorular çıkmıştı. Süre sıkıntısı yaşamadım. Hayırlısı olur inşallah." ifadelerini dile getirdi. 

"Hedefim din kültürü öğretmenliği"

Muhammed Emin

Sınav sürecinde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadığına dikkat çeken Muhammed Emin, "Sınav gayet güzel geçti benim için. Süre olarakta herhangi bir sıkıntı oluşmadı. Yarım saat önceden sınavdan çıktım. Daha önceden sınava hazırlanmıştık. Türkçe, felsefe ve din Kültürü dersleri güzeldi ancak matematik dersi biraz zordu. Hedefim din kültürü öğretmenliğidir." şeklinde ifade etti. 

"Sözel dersler daha kolaydı"

Eyüp Aslağaç

Diyarbakır'dan sınava geldiğini belirten Eyüp Aslağaç, "Sınav için Diyarbakır'dan geldim. Sınav iyi geçti. Verilen süreyi oldukça verimli kullandım. Süre konusunda herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Genelde matematiğin zor olduğunu söylüyorlar. Sayısal derslerde biraz zorluk vardı. Sözel dersler daha kolaydı. Sınav öncesi evde hazırlık yaparak çalıştım. Sınava gayet hazırlıklıydım. Sınav oldukça verimli geçti." ifadelerini aktardı.  

"Daha önceden hazırlığım vardı"

Mehmet Salihoğlu

Hedefinin İlahiyat Fakültesine girmek olduğunu söyleyen Mehmet Salihoğlu, "Sınav soruları kolay, güzel geçti. Matematik dersinde zorlandığım için fazla yapamadım. Daha önceden hazırlığım vardı. Bazı sorular bana karışık geldi. Onun dışında memnundum sınavdan. Hedefim İlahiyat Fakültesine yerleşmektir." şeklinde belirti. 

"Allah nasip ederse İlahiyat Fakültesine yerleşmek istiyorum" 

Selahattin Topdemir

Selahattin Topdemir de hedefinin İlahiyat olduğunu ifade ederek, "Elhamdülillah sınav iyi geçti. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Türkçe, coğrafya, Tarih ve Din Kültürü dersini yaptım. Bu dersler kolaydı. Sınava yakın bayağı hazırlanmıştım. Allah nasip ederse İlahiyat Fakülitesine yerleşmek istiyorum. Rabbim hayırlara vesile kılsın inşallah." dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler