Öğrenciler içerde ebeveynler dışarıda ter döktü

Ankara’da YKS’ye giren öğrenciler sınavda ter dökerken, ebeveynleri de dışarıda çocuklarının sınavda başarılı olması için dua etti.

Ekleme: 17.06.2023 14:55:04 / Güncelleme: 17.06.2023 14:58:47 / Röportaj / Ankara Haberleri
Destek için 

Türkiye genelinde olduğu gibi Ankara'da da Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) heyecanı yaşandı.

Başkent Ankara'da YKS'ye giren öğrenciler sınavda ter dökerken, ebeveynler de dışarıda çocuklarının sınavda başarılı olması için dua etti. Aileler, çocuklarının yıl boyunca sınava çalıştığını ve çocuklarının başarılı olması için dua ettiklerini söyledi.

Öğrenci yakınları çocukları için dua ederken, kimi öğrencilerin annesi, kimi öğrencilerin de hem annesi hem de babası çocuklarının sınav heyecanına ortak oldu. Çocuklarından çok kendilerinin heyecanlı olduğunu belirten aileler, çocuklarının sınavı kazanmasını temenni etti.

YKS'ye girecek öğrenciler, aileleriyle girecekleri sınav yerlerinde bir saat önce hazır oldular. Öğrenciler sınava alınırken aileler de okul önlerinde Kur'an-ı Kerim okuyup dualar ettiler. Sınav nedeniyle velilerin ve öğrencilerin heyecanlı olduğu gözlemlendi.

Türkiye genelinde 3 milyon 527 bin 466 adayın katıldığı TYT 165 dakika sürdü. Sınav, 11 bin 477 binada, 202 bin 356 salonda uygulandı. TYT oturumunda 465 bin 18 kişi görev aldı.

Duygularını İLKHA muhabirine anlatan ebeveynler, en az çocukları kadar heyecanlı olduklarını, onlar içeride ter dökerken kendilerinin de dışarıda ter döktüğünü belirtti.

"Bütün çocuklarımıza başarılar diliyorum"


 

Memduh Birk

Bütün adaylara başarılar dileyen Memduh Birk, "Kızım sınava girdi. Dershaneler giderlerse hazırlık güzel oluyor. Herkese dershaneye gitmeyi tavsiye ederim. Dershanede güzel çalışma imkanları oluyor. Kızım hâkim olmak istiyor. Bütün çocuklarımıza başarılar diliyorum." dedi.

"Heyecanlı bir şekilde bekliyoruz"

Hasan Sünger

Herkes gibi heyecanlı olduğunu söyleyen Hasan Sünger, "Bütün çocuklarımızın başarıyla kazanmasını ve ileride iyi bir yere gitmesini istiyoruz. Çocuğumun bu sınava ikinci girişi iyi çalışıyor ama heyecan var. Kızım sabah gene heyecanlıydı. İnşallah sınavı iyi olur ve istediği yere de gider. Sabah heyecanım daha çoktu şimdi heyecanım biraz azaldı. Biz de heyecanlı bir şekilde bekliyoruz. Bu sınav memlekete hayırlı olsun. Tüm öğrencilere başarılar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

"Çocuklarımızın heyecanını biz de aynı şekilde yaşıyoruz"

Çocuklar gibi heyecanlı olduğunu belirten Osman Kara, şunları aktardı:

"Çocuklarımızın heyecanını biz de aynı şekilde yaşıyoruz. İyi bir yere gelirse inşallah mutlu olacağız. Sınava çalışması istediğimiz gibi olmadı ama inşallah netice iyi olur. Çocuğumun hayalleri tarih üzerineydi becerebilirse iyi olur. Nasip."

"Heyecanlı bir şekilde sınavın bitmesini bekliyoruz"

Semen Dönmez

Heyecandan konuşamadığını dile getiren Semen Dönmez, "Burada çocuğuma dua ediyorum. Kendini denemek için sınava girdi. Hayalleri var, kazanırsa bir şey olmayı istiyor. Heyecanlıydı ben de çok heyecanlıyım. Hayırlısı inşallah. Heyecanlı bir şekilde sınavın bitmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

"Çocuk içeride ter döküyor, biz de burada ter döküyoruz"

Erdal Bilsen

Çocuklar içeride kendileri dışarıda terlediğini söyleyen Erdal Bilsen, "Bekliyoruz. Çocuk içeride ter döküyor, biz de burada ter döküyoruz. Türkiye'nin bu şartlarında umut yok ama yine de bekliyoruz. Çocuk daha yeni liseyi bitirdi. Tabi sınava da çalıştı, hiç dersin başından kalkmadı. İnşallah bütün çocuklar için iyi olur. Biz onlardan daha heyecanlıyız. Gece uyuyamadık. Herkes için hayırlı olur inşallah. Allah herkesin yardımcısı olsun." dedi.

"Sınavı kazanırsa ağabeyime güzel bir ödül vereceğim"

Ela Şahin

Sınava giren ağabeysi Uğur Şahin için heyecanla bekleyen Ela Şahin, "Ağabeyim ile birlikte ben de heyecanlandım. Kazanması için elimizden geldiği kadar ona yardım ettik. Yapabildiğimiz kadar yardım ettik. Sınavı kazanırsa ona güzel bir ödül vereceğim. Burada beklerken duamızı ediyorum. Ağabeyimi bekliyorum. Birazdan çıkacak." şeklinde duygularını paylaştı. (İLKHA)

İlgili Galeriler