Denizi olmayan Malatya sahille buluşuyor

Merkez Battalgazi ilçesinde bulunan Karakaya Baraj Gölü’nün Kırkgöz Mevkiinde yapımına başlayan ve Malatyalıları sahille buluşturacak Kırkgöz Sahil Parkı projesinde sona gelindi.

Ekleme: 09.06.2023 18:50:06 / Güncelleme: 09.06.2023 20:03:39 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Malatya'nın turizm değerini attıracak olan ve içerisinde, piknik alanı, çocuk oyun alanı, kuş gözlem kulesi, seyir anfi ve foto alanı, dinlenme ve gezi alanları, doğal seyir ve oturma alanı, su kenarı pergole, otopark, seyir terası ve özellikle yeşil alanlarının ön plana çıktığı proje bir ay sonra halka açılacak.

Yaptıkları proje hakkında gazetecilere açıklamada bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, yaptıkları çalışmayla hem salgın sürecinde insanların üzerinde oluşan etkiyi hem de depremin vermiş olduğu hasarı ortadan kaldırmayı amaçladıklarını söyledi.

"İnşallah bir ay sonra vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız"

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder

Özellikle sahil şeridini değerlendirme noktasında uzun süredir değerlendirmelerin yapıldığını söyleyen Başkan Güder, "Bölgeyi canlandırmak için çalışmalarımızı başlattık. İlk çalışma alanımız 150 bin metre kare. İnsanlarımızı suyla, denizle buluşturmak için bu projemizi başlatmış olduk. İnşallah yaklaşık bir ay sonra tüm çalışmalarımızı bitirip vatandaşlarımızın istifadesi sunmuş olacağız." dedi.

"Uzun süredir bir barajımız, suyumuz vardı ama bundan istifade edemiyorduk"

Suyun insan yaşamı ve rehabilitasyon için çok önemli bir faktör olduğuna vurgu yapan Güder, "Uzun süredir bir barajımız, suyumuz vardı ama bundan istifade edemiyorduk. İnşallah bu çalışmamızla maksimum düzeyde istifade edeceğiz." diye belirtti.

"Yapılan çalışmayla hem pandeminin hem de depremin insanların üzerinde oluşturduğu etkiyi kalkacak"

Depremden sonra insanların çoğunun psikolojik anlamda çok ciddi etkilendiğine dikkat çeken Güder, "Depremden önce de 2 yılı aşkın bir süre insanlar salgından dolayı evlerinde hapsoldular. Tabi bu insanları rahatlatmak için yerel yönetimlerin merkezi hükümetlerin çalışmalar yapması gerekiyor. Yapmış olduğumuz bu çalışmayla, hem Pandemi sürecinde insanların üzerinde oluştuğu etkiyi hem de depremin vermiş olduğu hasarı ortadan kaldırmış olacağız diye inanıyorum." İfadelerini kullandı. (İLKHA)

İlgili Galeriler