Nikahta duaya engel olan hadsiz memur hakkında yeni gelişme!

İzmir Karşıyaka’da düzenlenen bir nikah töreninde yaşanan olayda, dua yapılmak üzereyken nikah memur engel oldu. Görüntüler sosyal medyada tepki çekti. Bu gelişme sonrası görevli memur hakkında soruşturma başlatıldı.

Ekleme: 07.05.2024 11:04:49 / Güncelleme: 07.05.2024 11:21:08 / Güncel
Destek için 

Mehmet Bozdaş

İzmir'deki bir nikah töreninde nikah memurunun dua okunmasına izin vermemesi tepki topladı. Nikah memuru hakkında "halkın bir kesimini aşağılama ve dini değerleri aşağılama" suçundan soruşturma başlatıldı.

İzmir Karşıyaka'daki Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'ndaki nikah töreni öncesi ailelerin isteği üzerine bir kişi mikrofonu eline alarak dua etmek istedi.

Duaya izin vermeyen nikah memuru "Burası bir resmi daire. Burada mikrofona izin vermiyoruz, resmi nikah kıyıyoruz. Evde yapabilirsiniz." dedi.

Mikrofon elinden alınan hoca, yine de duasını etti.

MEMUR HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Sosyal medyada tepki toplayan görüntülerin ardından Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

Nikah memuru hakkında "halkın bir kesimini aşağılama ve dini değerleri aşağılama" suçundan soruşturma açıldı.

NE OLMUŞTU

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerle ilgili şu bilgiye yer verilmişti:

"Murat Kayacan kardeşimizin İzmir Karşıyaka'da Zübeyde hanım nikah evinde, oğlunun nikah merasiminde dua etmek için Fevzi Zülaloğlu hocamızı dua için sahneye davet ettikten sonra, görevli nikah memuru tarafından "burada medeni nikah kıyılıyor, dua edemezseniz" diyerek mikrofonu alması üzerine, mikrofonsuz duaya devam edildi. Dua sonunda davetliler alkışlarla yapılan hareketi protesto etti."

İlgili Haberler