Oktay: Ekonomik tedbirler öncelikli olacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yeni hükümetin, güçlü bir ekonomi yönetimiyle, ekonomiye öncelik verileceği mesajını vurgulayacağını söyledi.

Ekleme: 30.05.2023 17:37:49 / Güncelleme: 30.05.2023 17:37:49 / Güncel
Destek için 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, A Haber televizyonunda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

 Oktay, yeni kabineye ilişkin "YSK'nın takvimine bağlı bu. Eğer bugün açıklarsa, cuma günü Meclis'in toplanacağını varsayarsak yemin töreninin hemen başlaması, geçici divanın oluşturulması, milletvekillerinin yemin etmesi ve Cumhurbaşkanımızın yemini ile birlikte, yani en erken cuma, cumartesi gözüküyor." dedi.

"Cumhurbaşkanı'mız birinci döneminde bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile devam etmiştir, ikinci dönemde bir değil de birden fazla olabilir ama bu sınırlı sayıdaki bir şey olur. Cumhurbaşkanı'mızın tercihidir o."diye konuşan Oktay, yeni hükümetin, güçlü bir ekonomi yönetimiyle, ekonomiye öncelik verileceği mesajını vurgulayacağını söyledi.

Oktay, "Cumhurbaşkanı'mızın da zaten birincil önceliği bu olacak. Özellikle büyük şehirlere baktığımızda, kira ve benzeri artışların kontrolsüz olması olayı ve son dönemde bunun istismar edildiğini de biz düşünüyoruz. Bütün bu istismarların önüne geçilmesi için alınacak tedbirlerle çok hızlı sonuç alacağımızı görüyoruz. Ekonomik tedbirler öncelikli olacak​​​​​​​." dedi.