Gaziantep Milletvekili Demir: Hiçbir zaman depremzedeleri yalnız bırakmayacağız

Son günlerde seçim sonuçları nedeniyle hakarete uğrayan depremzedeleri ziyaret eden HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, HÜDA PAR'ın her zaman depremzedelerin yanında olduğunu söyledi.

Ekleme: 19.05.2023 18:50:04 / Güncelleme: 19.05.2023 20:04:22 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimleri için oy verme işleminin tamamlanmasının ardından kesin olmayan sonuçlara Gaziantep Milletvekili olan Şehzade Demir, seçim öncesinde olduğu gibi seçimden sonra da depremzedeleri yalnız bırakmadı.

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde AK Parti listesinin 6'ncı sırasından Gaziantep Milletvekili seçilen HÜDA PAR Genel Sekreteri Demir, Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkımın yaşandığı ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği Nurdağı ilçesinde konteyner kentlerde kalan depremzedeleri ziyaret etti.

Seçimler sonrasında esnaf ve vatandaşlara yönelik teşekkür ziyaretlerinde bulunan Demir, deprem bölgesinde AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüksek oranda oy verilmesine tepki gösteren ve bu durumu hazmedemeyen kesimlerin sosyal medyada açık şekilde mağdur vatandaşlara ağır hakaretlerde bulunmasına karşın depremzedelere destek ziyaretinde bulundu.

Deprem bölgesindeki vatandaşların Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vermelerinden dolayı sosyal medya üzerinden son günlerde depremzede vatandaşlara ağır hakaretlerde bulunulmasına tepki göstermek ve depremzedelere destek vermek için HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer ve partililerin yoğun katılımıyla Nurdağı ilçesini ziyaret eden Demir, konteyner kentlerde kalan depremzedeleri ziyaret ederek taleplerini dinledi.

Ziyarette çocuklarla ve yaşlılarla yakından ilgilenen Demir'e depremzede vatandaşlar yoğun ilgi ve teveccüh gösterdi.

Vatandaşlarla selamlaşan ve sohbet eden Demir, depremzedelerin sorun, talep ve önerilerini dinledi. Vatandaşların yönelttiği tüm soruları da yanıtlayan Demir, sorunların giderilmesi, taleplerin de karşılık bulması adına çalışacaklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili genel seçimlerinde verilen destek dolayısıyla vatandaşlara teşekkür eden Demir, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, HÜDA PAR olarak her zaman depremzede vatandaşların yanında olduklarını ve bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceklerini ifade etti.

"Depremzede vatandaşlarımıza teşekkür etmeye geldik"

Kendilerini güler yüzü ve samimiyetiyle karşılayan vatandaşlara teşekkür eden Demir, "Seçim sonrasında depremzede kardeşlerimize hem teşekkür etmek hem de onların yanında olduğumuzu ortaya koymak adına bugün Nurdağı ilçemizde bulunan konteyner kentleri ziyaret ettik. Kendi acılarına rağmen bu sürece kendi acılarını bir kenara bırakarak memlekete sahip çıkmak, memleketin geleceğini teminat altına alma adına ülke istikrarının yanında yer aldılar. Bu tercihleri ziyadesiyle bizi sevindirdi. Bundan dolayı depremzede vatandaşlarımıza teşekkür etmeye geldik. Bununla birlikte bu tercihlerinden dolayı malum zihniyet tarafından hakaretlere maruz kaldılar. Bu yaklaşımları her yerde tepki olarak karşımıza çıktı." dedi.

"Son günlerde depremzedelere yapılanlar hepimizi üzdü"

Demir, "Malum zihniyete karşı çok büyük bir tepki var. 'Biz eğer onlardan bir su, bir ekmek almışsak onu toplayıp kendilerine tekrar göndereceğiz' diyorlar. 'Bunu sırf bizim siyasi tercihimizden dolayı yapıyorlarsa ve yaptıkları yardımları başımıza kakıyorlarsa bu çok çirkin bir davranıştır ve onları kınıyoruz' şeklinde çok şiddetli tepkilerle karşılaştık. Bu zihniyete çok ciddi büyük bir tepki var. Bizlere ise çok büyük bir teveccüh var. Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik çok büyük bir teveccühleri de var. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerini ve şükranlarını sundular. Eğer bu hakaretler de olmasaydı vatandaşlarımızı güler yüzlü görecektik. Depremzede kardeşlerimizin eksikleri ve sıkıntıları nispeten giderilmiş, yaşantılarından memnundurlar. Seçim sürecinde çıkan sonuç vatandaşlarımızı ziyadesi ile memnun etmiş. Bir ekmeği, bir suyu başa kakanların kazanmamış olması depremzede kardeşlerimizi çok memnun etmiş." ifadelerini kullandı.

"Memleketimizi kaosa, istikrarsızlığa havale etmeyeceğiz"

Depremzedelerin eksikliklerinin ve sıkıntılarının giderilmesi için çok büyük bir çaba ve gayretin sarf edildiğini ifade eden Demir, "İnşallah depremzedelerin eksikliklerini ve sıkıntılarını hep beraber tamamlamaya çalışacağız. Fakat genelde ise depremzede vatandaşlarımızın hepsinin bize söylediği; memleketimizi kaosa, istikrarsızlığa havale etmeyeceğiz. Önümüzdeki seçimde de yine inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Biz bu zihniyeti asla memleketin başına getirmeyeceğiz' diye açık ve net bir şekilde ifade ettiler. Toplumumuz bunu net olarak ortaya koydular. Biz de inşallah her zaman depremzedelerin yanındayız. Bizim her zaman aklımıza ilk gelenler onlardır. Hiçbir zaman onları bizler yalnız bırakmayacağız." şeklinde konuştu.

Depremlerde Nurdağı ilçesindeki en büyük yıkım ve ölümlerin yaşandığı kırsal Sakçagözü Mahallesi'ni ziyaret eden Demir, vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Depremzede vatandaşlarla vakit geçiren ve sohbet eden Demir, depremlerin yaraları sarılana kadar sahada olacaklarını ifade etti. (İLKHA)