Şanlıurfa'da eski cezaevi belediyeye tahsis edildi

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesindeki eski cezaevi belediyeye tahsis edilerek yerine sosyal alan oluşturulacak.

Ekleme: 06.05.2023 15:55:04 / Güncelleme: 06.05.2023 16:02:15 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın onayıyla Eyyübiye Belediyesi’ne tahsis işlemleri başlatılan Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi yıkılarak, ilçeye yaklaşık 100 dekarlık bir rekreasyon alanı kazandırılacak.

Şanlıurfa’da tahliye işlemleri devam eden ve yıkılması beklenen cezaevi önünde bölge mahalle muhtarları ile birlikte duyuran Başkan Mehmet Kuş, cezaevi sahasının Eyyübiye Belediyesine tahsisini talep ettiklerini ve Bakan Bekir Bozdağ’ın anında talimat vererek tahsis işlemlerini başlattığını söyledi.

Yakın bir zamanda cezaevinin dört duvarını da yıkacaklarını ve burada Eyyübiyelileri ağırlamaya başlayacaklarını müjdeleyen Başkan Kuş, "Gerek Onikiler Mahallesi, gerek Eyüpnebi ve Muradiye Mahallesinin en büyük sıkıntısı park sıkıntısıydı. Bu mahalleleri gezdiğimiz zaman özellikle vatandaşlarımızın bizden park talebi vardı. Seçildiğimiz gün itibariyle bu sıkıntıyı gidermek için çalışmalarımızı yürüttük. Geçen aylar itibariyle Onikiler Mahalle Muhtarımız Ali Doğan ile birlikte kamulaştırma yöntemiyle park alanı oluşturmak için kolları sıvamıştık. İki gün önce Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’a bu mahallelerimizin sıkıntısını ilettik. Kendileri de bize ne yapabiliriz dediğinde, biz de bir cezaevi olduğunu, burayı parka dönüştürebilir miyiz dedik. Direk talimat verdi, tahsisini Eyyübiye Belediyemize yapalım, inşallah oraları Eyyübiyeli kardeşlerimize yeşil alan olarak kazandıralım dedi." diye konuştu. (İLKHA)