Akşener, 'Bizim masada HDP yok' diyor, peki bakın HDP ne diyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, masalarında HDP'nin olmadığını iddia etti. Peki HDP kendini nerede görüyor ve masaya ne mesaj veriyor?

Ekleme: 06.05.2023 11:49:55 / Güncelleme: 06.05.2023 11:50:02 / Güncel
Destek için 

Mehmet Bozdaş / Doğruhaber
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, konuya dair şunları söyledi:

"Şimdi söylemeye çalıştığım şey şu, bizim masada HDP yok, HDP'yi aştık PKK'yı oturttu Tayyip Bey masaya. Yani 'PKK var' deniliyor. Daha vahimi ben PKK'lıymışım. Kandil'den de şey alıyorum, talimat alıyorum. Peki soru şu. Benim dokunulmazlığım yok. PKK bir terör örgütüdür. Bu terör örgütüyle haşır neşirsem ben, bu arkadaşlar ne yapıyor? Derhal tutuklanmam lazım."

Peki HDP ne diyor?

Eski HDP Milletvekili Sırrı Sakık, 14 Mayıs seçimlerinde HDP'nin tutumuna ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

"ÖCALAN ÖZGÜR KALACAK"

Sakık, "Kemal Kılıçdaroğlu ve ortakları bizim sayemizde Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı bakan vekil olacaklar. Biz geldiğimizde Abdullah Öcalan ve tutuklu PKK’lılar genel afla özgür kalacak." dedi.

"KAPALI KAPILAR ARDINDAKİ SÖZLER PAYLAŞILMALI"

HDP'li Sakık "Kılıçdaroğlu kapalı kapılar ardında verdiği sözleri kamuoyu ile paylaşmalıdır. Öcalan dahil cezaevindeki tüm arkadaşlarımız için genel af çıkarılacak ve yurtdışında olanlar geri dönecek” dedi.

"YANLIŞ YAPARLARSA HESABINI SORACAĞIZ"

Dün bir mitingde konuşma yapan HDP'li Ahmet Türk ise partisinin kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladığını hatırlatarak 'iktidara geldiklerinde yanlış yaparlarsa hesabını soracağız' dedi.

Şimdi sormak lazım Meral Akşener'e ortaklığınız yoksa, bunlar nasıl bu kadar rahat konuşuyor?

Verdiğiniz sözleri tutacaksınız yoksa hesap sorarız diyor, diyebiliyor...

Ortaklık yoksa nasıl?