Demirtaş'tan yeni şov! Tahliye istememiş!

HDP’li Sırrı Sakık Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'yla HDP'li heyetin görüşmesi sonrasında , "Kılıçdaroğlu kapalı kapılar ardında verdiği sözleri kamuoyu ile paylaşmalıdır. Öcalan dahil cezaevindeki tüm arkadaşlarımız için genel af çıkarılacak ve yurtdışında olanlar geri dönecek” ifadelerini kullanmış, Kılıçdaroğlu da her fırsatta Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması gerektiğini ifade etmişti.

Ekleme: 27.04.2023 12:33:41 / Güncelleme: 27.04.2023 12:46:53 / Güncel
Destek için 

Kobani davasından tutuklu bulunan HDP'li Selahattin Demirtaş, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu açıktan desteklemesi çağrısında bulunmuş ardından CHP'li kurmaylardan Demirtaş'ın ''haksız'' yere tutuklu olduğu ve serbest bırakılması gerektiğine yönelik açıklamalar gelmişti.

HDP'li birçok ismin düzenlenen mitinglerde  14 Mayıs'tan sonra cezaevlerinin kapılarının açılacağı açıklamaları da gündeme bomba gibi düşmüştü. Kılıçdaroğlu'nun kapalı kapılar ardında HDP'lilere çeşitli sözler verdiği  HDP'li Sakık tarafından itiraf edilmişken 6-8 Ekim sürecinde kitleleri sokağa dökerek katliama sebep olduğu için tutuklanan Demirtaş'tan yeni şov geldi.

 Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Benim kimseden tahliye talebim olmadı. benimle ilgili, sadece hakkımdaki mahkeme kararlarının uygulanacağını söyledi. Erdoğan ise mahkeme kararlarını da yasayı da Anayasa'yı da tanımadığını ilan etti" ifadelerini kullandı.

Etiketler: