Şanlıurfa'da yıkım çalışmaları esnafın işini sekteye uğrattı

Depremden etkilenen Şanlıurfa'da esnaf, ağır hasarlı bina yıkım çalışmalarından dolayı müşterinin gelmediğini ifade ederek işlerinin durduğunu belirtti.

Ekleme: 26.04.2023 13:35:05 / Güncelleme: 26.04.2023 13:40:01 / Röportaj / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller arasında olan Şanlıurfa'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor.

Depremden dolayı yıkımın yaşandığı Haliliye ilçesi Bahçelievler bölgesindeki esnaf, yıkım çalışmalarından dolayı müşterinin korkudan gelemediğini söyledi.

En işlek semtlerden biri olan Bahçelievler'de esnaf, bina yıkım çalışmalarının bir an önce bitirilmesini istiyor.

Yıkılacak binaların etrafının ve ana caddenin bariyerlerle kapatılmasından dolayı vatandaşların Bahçelievler semtine uğramadığını ifade eden esnaf, artık iş yeri kiralarını ödemeyecek durumda olduklarını dile getirdi.

Yıkım çalışmalarının yavaş ilerlediğini belirten esnaf İLKHA'ya konuştu.

"Bahçelievler'in eski hali ile şimdiki hali bir değil"

Abdulkadir Çadırcı

Yıkım çalışmaları nedeniyle müşteri gelmediğini söyleyen Abdulkadir Çadırcı, "Yıkım çalışmaları işimizi yüzde yüz etkiledi. Yıkımlarda geç kalınması var. 2 ayda hemen hemen 2 binayı yıktılar. Defalarca CİMER'e yazdığımız, Valiliğe söylediğimiz halde 'Prosedür gereği, bunları yerine getirmeden yıkılmaz.'  şeklindeki ifadeler nedeniyle esnaf etkilendi. Bahçelievler'in eski hali ile şimdiki hali bir değil. Mağdur olduk. Kiralarımızı ödeyemez olduk. Müşteri gelmiyor. Ana cadde aylardan beridir araç trafiğine kapalıdır. Bu nedenlerden dolayı sıkıntılı durumdayız. Bir an önce bitmesi gerekir." dedi.

"Halk Bahçelievler'e girmeye korkuyor"

Murat Bay

Yıkım çalışmalarından dolayı halkın alışveriş yapmaya korktuğunu ifade eden Murat Bay, "Halk Bahçelievler'e girmeye korkuyor. Ana caddedeki ağır hasarlı 2 bina yıkıldı. Bizim caddemizde bir şey yok. Kız Meslek Lisesinin civarında birkaç tane ağır hasarlı bina var. Yıkım çalışmalarının olumsuz bir etkisi yok ama halk gelmeye korkuyor. Bahçelievler normal yaşantısına dönmüştü ama stad apartmanı kendi kendine yıkılınca halkı bir korku sardı. İşlerimiz yavaş yavaş açılıyor." diye konuştu.

"Barikatlarla kapatıldığından dolayı burası tehlikeli görülüyor"

Mehmet Doğan

Yıkılacak binaların barikatlarla kapatılmasından dolayı iş yerlerinin tehlikeli bölge olarak görüldüğünü söyleyen Mehmet Doğan, "Yıkım çalışmaları bizi baya bir olumsuz etkiledi. 2 aydır yavaş yavaş yıkıyorlar. 1 kepçe çalışıyor. Onun dışında çok büyük bir çalışma yok. İşlerimiz çok etkilendi. İnsanlar arka taraftan yürüyor. Bu yüzden işlerimiz kırıldı. Polis barikatlarıyla kapatıldığından dolayı insanlarımız burayı tehlikeli görüyor. Bir an önce yıkımın bitirilmesi çok iyi olur." şeklinde konuştu

"Acil yıkılacak binalar bir an önce yıkılsın"

Aslan Katrancıoğlu

Esnafın ve halkın bir an önce normal hayata dönmesi gerektiğini vurgulayan Aslan Katrancıoğlu, "Ağır hasarlı binalar bir an önce yıkılsa ve temizlense iyi olur. Binaların altından insan geçiyor, araç park ediliyor. Her an ne olacağı belirsizdir. Acil yıkılacak binalar bir an önce yıkılsın. Toz toprak var diye insanlar gelmek istemiyor. Esnaf ve insanlar için hayatın deprem öncesine dönmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

İlgili Galeriler