HÜDA PAR'dan Nahda Lideri Gannuşi'nin tutuklanmasına tepki

Tunus'ta Nahda lideri Raşid Gannuşi'ye yönelik yapılan baskılarla ilgili bir açıklama yapan HÜDA PAR, Gannuşi'nin derhal özgürlüğüne kavuşturulması çağrısı yaptı.

Ekleme: 22.04.2023 15:35:03 / Güncelleme: 22.04.2023 16:16:38 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

HÜDA PAR Genel Merkezi, Tunus'ta tutuklanan Nahda lideri Raşid Gannuşi'ye yönelik yapılan baskı ve sindirmelere yönelik bir basın açıklaması yaptı.

Tunus halkının 2011 yılında ‘Arap Baharı’ olarak adlandırılan süreçle dikta rejimden bir nebze de olsa kurtulduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Adalet ve özgürlük vaadiyle 2019 yılında cumhurbaşkanı seçilen Said Kays, 2021’de anayasaya aykırı bir şekilde hükümet ve meclisi feshetti. Ülkeyi en kısa sürede özgür seçimlere götürme ve siyasi hayatı normalleştirme vaatlerinin hiçbirini yerine getirmedi. Said Kays, geçen süre içerisinde uygulama ve icraatlarıyla ülkeyi adım adım dikta rejime doğru sürüklemektedir." denildi.

Tunus’ta yapılan ilk özgür seçimlerden büyük zaferle çıkan, Tunus Meclis Başkanlığını yapmış Raşit Gannuşi'ye ve partisi Nahda’ya yönelik baskı ve sindirme faaliyetlerinin bütün hızıyla devam edildiği hatırlatılan açıklamada şunlar kaydedildi.

"Ülkede ve İslam âleminde saygın bir kişilik olan Gannuşi, 81 yaşında ve hasta olmasına rağmen evine yüzlerce polis baskın yaparak saatlerce arama yaptı. 2 gün gözaltında kalan Gannuşi’nin mahkemece tutuklanması ve partisi Nahda’nın bütün bürolarının kapatılması kabul edilemez ve bunu kınıyoruz. Bu dikta rejim uygulamaları, insan hakları, fikir ve düşünce özürlüğüne, ülkenin huzur ve istikrarına yapılmış bir darbedir. Anayasa ve hukukun ayaklar altına alınmasıdır. Kays, emperyalistlere hizmet eden bu dikta rejim sevdasından vazgeçmelidir. Raşid Gannuşi derhal özgürlüğüne kavuşturulmalı, hukukun üstünlüğü ilkesi hakim kılınmalıdır. Uluslararası kurum ve kuruluşları Said Kays’ın dikta uygulamaların karşı çıkmaya ve mahkûm etmeye davet ediyoruz." (İLKHA)