Siirtliler bayram namazı için camilere akın etti

Siirt'te sabahın erken saatlerinden itibaren küçük büyük herkes bayram namazı için camilere akın etti.

Ekleme: 21.04.2023 08:25:04 / Güncelleme: 21.04.2023 08:25:04 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için 

Ramazan Bayramı namazı için sabahın erken saatlerinden itibaren camilere akın eden Siirtliler, Çarşı Camii başta olmak üzere kentte bulunan bütün camilerde bayram namazını eda ederek bayramlaştı.

Sabah erkenden kalkarak namaz için camileri dolduran Müslümanlar, cami imamı Hüseyin Bulum tarafından verilen vaazı dinledikten sonra Bulum'un arkasında bayram namazı için saf tuttu. Namazın ardından tekbirlerle minbere çıkan Bulum, bayramın anlam ve önemini anlatan bir hutbe verdi.

Müslümanların birlik, beraberlik içerisinde olması ve küslerin barışması gerektiğinin altını çizen Bulum, bayramların, müminler arasındaki kin, nefret ve düşmanlık duygularını silmek için bir fırsat olduğunu söyledi.

İlk defa bayram namazı kılacak olanlara Kürtçe, Arapça ve Türkçe namazın nasıl kılınacağı hakkında bilgi verildikten sonra saf tutuldu. Namaz bitiminde okunan hutbenin ardından camiyi dolduran vatandaşlar, tekbirler eşliğinde birbirleriyle bayramlaştılar.

"Ramazanda ibadetlerimizi huzurlu bir ortamda yaptık bayrama kavuştuğum için mutluyum"

Bayram nazını kılmak için Abdulhakim Sancak Çarşı Camiine geldiğini ifade eden Murat Altunkum, "Bütün mümin ve insanlığın bayramını kutluyorum özellikle bu güzel günde huzuru sağlayan devlet büyüklerine teşekkür ediyorum. Camiler dolup taşıyor, Ramazan boyunca ibadetlerimizi huzurlu bir ortamda gerçekleştirdik. Bütün İslam aleminin bayramı kutlu olsun." temennisinde bulundu

"Ramazan Bayramı Tüm İslam âlemine hayırlı ve uğurlu olsun"

Kazasız belasız ve çok güzel bir şekilde Ramazan ayını geçirdiğini ifade eden Turgut İleri, "Çok şükür Ramazan ibadetlerimizi ifa ettik. Allah tüm Müslümanlara bir daha Ramazan ayına kavuşmayı nasip etsin, Ramazan Bayramı Tüm İslam âlemine hayırlı ve uğurlu olsun, İslam alemine barış ilke huzur getirmesini temenni ediyorum. Mutluyum, sevinçliyim, birazdan Bayram namazını da ifa edeceğiz. Buradan çıktıktan sonra kabir ziyareti yapacağım. daha sonra eş, dost, aile ziyaretlerini yapacağım." dedi.

"Bayramın ülkemize, İslam âlemine Kudüs'e huzur, barış ve esenlik getirmesini diliyorum"

Ramazan ayında orucunu tuttuğunu şimdi de oğluyla birlikte Bayram namazını kılmaya geldiğini belirten Zeynel Aktaç, "Çocuğumu da beraberimde getirdim, namazdan çıktıktan sonrada mezarlık ziyareti yapacağız. Çocuklarımıza bu bilinci vermek zorundayız. Bayramın ülkemize, İslam alemine Kudüs'e huzur, barış ve esenlik getirmesini temenni ediyorum. Zor bir süreçten geçiyoruz. Büyük bir deprem yaşadık. Depremzedeler zor bir süreçten geçiyorlar ama onlara yardımcı olmaya devam edeceğiz. Herkesin bayramını kutluyorum." mesajını paylaştı. (İLKHA)

İlgili Galeriler