Esnaf: Halkın alım gücü düşük, eski bayram şekerinin tadı yok

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala çeşit çeşit şekerlerini satışa sunan esnaf, halkın alım gücünün düşmesinden dolayı eski bayram şekerinin tadının olmadığını ifade etti.

Ekleme: 20.04.2023 10:55:04 / Güncelleme: 20.04.2023 10:55:45 / Röportaj / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla tezgâhlardaki yerini alan bayram şekerleri, lokum ve yemiş türleri satışa çıkarıldı.

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala bayramların tadı şekerler, çikolatalar ve lokum çeşitleri tezgâhlarda yerini aldı.

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte tezgâhlar; bayram şekerleri, çikolata ve lokum çeşitleriyle donatıldı. Marketlerden alışveriş merkezlerine, şekerlemecisinden bakkala birçok esnaf, iş yerinin önünü ve reyonlarını bayram şekerleriyle süsledi.

Halkın alım gücünün düşmesinden dolayı şekere bu sene fazla rağbetin olmadığını söyleyen Eesnaf İzzet Asilsoylu, fiyatların geçen seneye göre arttığını belirtti.

"Bu sene şekeri 100-120 liraya satıyoruz"

İzzet Asilsoylu

Eski bayram şekerinin tadının kalmadığını vurgulayan esnaf Asilsoylu, "Önceki yıllarda Coronavirus vardı. Daha sonra deprem ve sel gibi afetler yaşandı. Büyük can kaybımız oldu, Rabbim onlara rahmet eylesin. Şeker geçen seneye ziyaden yüzde 50-60 düşük çünkü geçen yıl şekeri 70-60 liraya satıyorduk. Bu sene ise şekeri 100-120 liraya satıyoruz. Bundan dolayı halkın alım gücü düşüktür. Eski bayram şekerinin tadı yok. Bayrama az kalmış. Eski bayramların tadı yok." dedi.

"Lokum satışlara şekere göre farklıdır"

Lokum ve şekerde genellikle her çeşidin alındığını ifade eden Asilsoylu, "Lokum satışları şekere göre farklıdır. Lokumlar daha ön plandadır. Genellikle susamlı, fındıklı, fıstıklı ve sade lokumlar daha çok satılıyor. Şekerde de kahveli, susamlı, çikolatalı ve meyveli alınıyor." diye konuştu.

Şekere bu sene rağbetin olmadığını söyleyen Asilsoylu, "Fiyatlar yüksek olduğu için satışımız baya düşüktür. Şekere rağbet geçen seneye göre düşüktür." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

İlgili Galeriler