Ankara'daki "Ulus Kültür Merkezi" inşaat çalışmaları sürüyor

Ankara'nın Altındağ ilçesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce 29 Ağustos 2016'da başlatılan "Ulus Kültür Merkezi, Kapalı Çarşı, Dolmuş Durakları" projesi bitirilemeyip ara verildi. 2018'de hizmete açılması planlanan 5 katlı projenin kaba inşaatı dahi yıllar sonra bitirildi. 

Ekleme: 17.04.2023 11:40:06 / Güncelleme: 17.04.2023 11:40:06 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

2016 yılında Hacı Bayram Cami'nin arkasındaki eski dolmuş duraklarının bulunduğu noktada başlatılan ve 650 araç kapasiteli kapalı minibüs duraklarının yanı sıra kültür merkezi, bilim müzesi, kapalı çarşıların yer alacağı 5 katlı dev kompleks 2018'de hizmete açılması bekleniyordu. Bitirilemeyen dev projenin bir an önce bitirilmesi bekleniyor.

Ankara'nın önemli sembolleri arasında yer alan ve çevre kirliliği içinde adeta kaybolan Ankara Kalesi ile Hacı Bayram Cami çevresindeki görüntü kirliliği bir an evvel çevre düzenlenmesinin yapılması bekleniyor.

"Eğer bir aksilik olmaz ise bu yıl içerisinde projemiz tamamlanmış ve hizmete girmiş olacak"

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş tarihi dokuya uygun bir proje çalışması yürüttüklerini belirterek, "Ulus Kültür Merkezi Kapalı Çarşı ve Dolmuş Durakları Projesi'nin geneline baktığımızda yaklaşık yüzde 80'ini tamamlamış bulunuyoruz. Eğer bir aksilik olmaz ise bu yıl içerisinde projemiz tamamlanmış ve hizmete girmiş olacak. Dış duvarlarının yüzde 80'i neredeyse bitirilirken, alçı sıvalarını ise yüzde 75 oranında tamamladık. Sergi salonu ve Görme Engelliler Müzesi'nin de dış duvarları bitti. Ticari alanların mekanik kaplamaları ile alüminyum cephelerde çalışmalar devam ediyor." şeklinde açıkladı.

Projenin tamamlanmasıyla alanda oluşacak trafiğin nefes alacağını kaydeden Ödemiş, "Ulus Tarihi Kent Merkezi'nde en ciddi sıkıntılarımızdan birisi trafik ve otopark sorunu. Proje ile şimdiki Bentderesi bölgesinde konuşlanmış olan Keçiören ve Mamak dolmuşlarının tamamını biz burada kapalı alana almış oluyoruz. Aynı zamanda da buradaki sivil otopark da bölgenin ciddi bir otopark ihtiyacını karşılayacak. Ulus'a değer katacak projeler, Ulus'u İç Anadolu'nun Ankara'nın hatta Türkiye'nin önemli bir kültür turizm merkezi haline dönüştürecek. Bu proje kapsamında bu bölgeye gelen turistlerin ve Ankaralı hemşehrilerimizin gereksinimlerini karşılayacak kültür, sanat mekânları ve sergi salonlarımız olacak." ifadelerini kullandı.

"Ulus Kültür Merkezi, Kapalı Çarşı, Dolmuş Durakları" projesi

Bitmesi dört gözle beklenen proje 21 bin metrekarelik alanda, 90 bin metrekare kapalı alana sahip. Selçuklu mimarisi tarzındaki 5 katlı projenin 2 katında 650 dolmuş hizmet verecek. Modern minibüs-dolmuş duraklarının yanı sıra kongre merkezi, bilim müzesi, sergi alanları, yeme içme alanları ve sosyal donatılar da yer alacak. (İLKHA)

İlgili Galeriler