Mescid-i Aksa'ya 1500'den fazla siyonist baskın düzenledi!

İşgal güçlerinin korumasındaki 1531 siyonist yerleşimci işgal altındaki Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'nın avlusuna baskın düzenledi.

Ekleme: 10.04.2023 18:52:11 / Güncelleme: 10.04.2023 19:06:25 / Dünya
Destek için 

Siyonistlerin, 5-13 Nisan tarihlerini kapsayan Hamursuz (Pesah) Bayramı nedeniyle Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları devam ediyor.

İşgal polisi, bugün de gruplar halinde Mescid-i Aksa’nın avlusuna giren siyonist  yerleşimcileri korumaya alırken çok sayıda polis de Müslümanların ibadet ettiği Kıble Mescidi etrafında konuşlandı.

Mescid-i Aksa'dan sorumlu Filistin İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, baskına, 23 ayrı gruptan oluşan 1531 siyonist yerleşimcinin katıldığı belirtildi.

Siyonistlerin Aksa'nın avlusundan geçişleri sırasında orada bulunan Müslümanlar, tekbirler getirerek baskını protesto etti.

Bir grup Filistinli ile aralarında Türkiyelilerin de bulunduğu farklı ülkelerden gelen Müslümanlar, siyonistlerin geçtiği noktada cemaatle namaz kıldı.

İşgal polisinin geçen hafta iki gece üst üste Mescid-i Aksa'daki Müslümanlara orantısız güç kullanarak ses bombası, plastik mermi ve coplarla müdahale etmesi, işgal altındaki  Kudüs'te gerilimi tırmandırmış, Batı Şeria'da da tansiyonu yükseltmişti.