Bursa İl Başkanları iftarda buluştular

Bursa hukuk camiası ve avukatlar, "Türkiye Yüzyılı Cumhur İttifakı Hukukçular Buluşması" iftarında bir araya geldi. Cumhur İttifakı Hukukçular Buluşmasına HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Mehmet Şimşek'te katılım gösterdi.

Ekleme: 08.04.2023 15:55:04 / Güncelleme: 08.04.2023 16:09:23 / Güncel / Bursa Haberleri
Destek için 

AK Parti İl Başkanlığının, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlediği ‘Türkiye Yüzyılı Cumhur İttifakı Hukukçular Buluşması’ iftarına, Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhur İttifakı çatısı altında yer alan Milliyetçi Hareket Partisi Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı, Büyük Birlik Partisi Bursa İl Başkanı Haldun Filizli, Yeniden Refah Partisi Bursa İl Başkanı Murat Kolancı, HÜDAPAR Bursa İl Başkanı Mehmet Şimşek, Hukuki Araştırmalar Dermeği (HUDER) Bursa şube başkanı Av. Necdet Yılmaz, Türkiye Hukuk Enstitüsü Bursa Şube Başkanı Av. Ahmet Doğu, Bursa Barosuna bağlı avukatlar ile hukukçular katıldı.

"Güç birliği yaparak geleceğe kararlı adımlarla yürüyeceğiz"

AK Parti İl Başkanlığının ev sahipliğinde düzenlenen ve 450 avukat ve hukukçuyu buluşturan iftarda konuşan AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, "Öncelikle bu akşam iftarda bizlerle olan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Milletimizin, dün olduğu gibi bugün de yaşanan sıkıntıları çözebilecek donanıma, irade ve kapasiteye sahip olarak gördüğü Cumhur İttifakı, bu güvene layık olacak gayret ve çabayı ortaya koymaktır. Biz, küresel yönetim ve ekonomi sisteminin yeniden yapılandığı şu dönemde, Türkiye'yi hedeflerine ulaştıracağımızı söylüyoruz. Biz 'Büyük ve Güçlü Türkiye' diyoruz. Türkiye Yüzyılını birlikte inşa edecek, güç birliği yaparak geleceğe kararlı adımlarla yürüyeceğiz." dedi.

"14 Mayıs Türkiye’nin başarılara ulaşması için çok çok büyük bir önem taşıyor"

Türkiye Yüzyılı Cumhur İttifakı Hukukçular Buluşması’nda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş "Bu güne kadar yapılan seçimlerin tamamı, demokrasimizin gelişmesi ve güçlenmesi adına tabi ki önemli. Ancak 14 Mayısta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimleri, Türkiye’nin önümüzdeki yüzyılda hedeflediği başarılara ulaşması için çok çok büyük bir önem taşıyor. Türkiye Yüzyılı adını verdiğimiz bu seçimler, ülkemizin şahlanışının kapılarını açacak. Bunu da hep birlikte başaracağız. Cumhur İttifakı olarak birliğimiz, dirliğimiz daim olsun inşallah” diye konuştu.

"Türkiye'nin yeni bir molaya tahammülü yok"

"Türkiye Yüzyılı Cumhur İttifakı Hukukçular Buluşması" iftarına katılan Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, "Ülkemizde hukukun üstünlüğü, demokrasinin yerleşmesi, temel hak ve hürriyetler gibi pek çok konuda çok önemli çalışmalar yaptık. Mutlaka eksiklerimiz vardır ancak, bundan 20 sene önceki Türkiye ile bu günün Türkiye’si, kıyas götürmeyecek bir şekilde ileri bir hukuk devleti noktasındadır. Ancak bu, hiçbirimizi aldatmasın. Biz rahmetli Turgut Özal zamanında da demokrasi noktasında birçok gelişmeyi görüp yaşamamıza rağmen, bütün bunların 28 Şubat süreciyle bir günde nasıl yok edildiğini de gördük, yaşadık. Türkiye ve bizlerin, artık böyle yeni bir araya, yeni bir molaya tahammülümüz yok. İnşallah hep beraber el ele veri daha çok çalışarak, ülkemizi hukuk devleti ve ileri demokrasi noktasın da muasır devlet seviyesine taşımak için olması gereken neyse hep beraber yapmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin, artık dünya da küresel bir oyuncu olduğunu ve bunun kırılmaması lazım. Buna asla müsaade edemeyiz." dedi.

AK Parti İl Başkanlığının düzenlediği "Türkiye Yüzyılı Cumhur İttifakı Hukukçular Buluşması" iftar programına katılan davetliler, yapılan konuşmaların ardından Ulucami Baş İmamı Tahsin Karanfilin okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve ezanla birlikte oruçlarını açtı. (İLKHA)