İşgalcilerden Mescid-i Aksa'ya saldırı!

İşgal rejimi Mescid-i Aksa'ya saldırı düzenledi. Kıble Mescidi'ne sığınan Filistinlilere ses bombası ve kauçuk kaplı mermiyle müdahale eden işgalciler bazı kişileri de copla darbetti.

Ekleme: 05.04.2023 05:05:48 / Güncelleme: 05.04.2023 11:15:57 / Dünya
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Mehmet Bozdaş 

Fanatik Yahudi yerleşimcilerin  Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleme ve burada kurban kesme çağrıları üzerine teravih namazının ardından bir grup Filistinli Mescid-i Aksa içindeki Kıble Mescidi'ne sığındı.

Aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı grup, Kıble Mescidi'nin kapılarını kapattı. İşgal  polisi, Mescid-i Aksa'nın avlusuna girerek temizlik görevlileri ve Müslümanları buradan güç kullanarak çıkardı, Aksa'nın kapılarını kapattı.

Kıble Mescidi'nin etrafını sararak mescidin çatısına çıkan işgal polisi, mabedin camlarından bazılarını kırarak önce içeridekilere ses bombasıyla müdahale etti.

Filistin Kızılayı, olayda çok sayıda kişinin yaralandığını ve yaralılara müdahale için sağlık ekiplerinin Aksa'ya doğru harekete geçtiğini bildirdi. Filistin Kızılayı, ikinci açıklamasında işgal polisinin sağlık ekiplerinin yaralılara müdahale edilmesini engellediğini aktardı. Görgü tanıkları, olayda çok sayıda yaralı olduğunu aktardı.

Haberin Videosunu İzle
Etiketler:
İlgili Videolar