Gaziantep'te depremde vefat edenlerin anısına orman oluşturuldu

Gaziantep'te depremlerde vefat eden vatandaşların anısına 54 bin 600 metrekare alan üzerine orman oluşturuldu.

Ekleme: 04.04.2023 17:25:04 / Güncelleme: 04.04.2023 17:25:04 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Toplam 54 bin 600 metrekare alan üzerine kurulan 26'ncı Etap Şehitkamil Ormanı'na karaçam, kara servi ve zeytin türünde fidanlar dikildi.

Şehitkamil Belediyesi tarafından 13 yıl önce başlatılan "Her Bahar Bir Orman Bi' Dünya Yeşil projesi" kapsamında binlerce fidan daha toprakla buluşturuldu.

Yılda 2 defa yapılan fidan dikim etkinliğiyle "26'ncı Etap Şehitkamil Ormanı" Göktürk Mahallesi'nde hayat buldu.

Fidan dikim töreninde konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, depremlerde hayatını kaybedenlerin bu ağaçlar vesilesiyle hatırlanacağını belirtti.

"Şehrimiz biraz daha nefes almış olacak"

Gaziantep'in bu ormanla biraz daha nefes alacağını belirten Gül, "Öncelikle kaybettiğimiz her canımıza, Allah'tan rahmet diliyoruz. Şehitkamil Belediyesinin, yıllardır Gaziantep'in daha yeşil olması için özellikle boylu fidanlarla şehrin en yakın noktalarında ağaçlandırma çalışması var. Her biri, kendi içerisinde başarılı bir proje. Burada da gördüğümüz gibi hem bir estetik var hem yerleşim yerlerine çok yakın. İnşallah buradaki ağaçlarla hem hayatını kaybeden hemşerilerimizi kalbimizde tuttuğumuz gibi gözümüzün önünde tutmuş olacağız hem de şehrimiz biraz daha nefes almış olacak." şeklinde konuştu.

"Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza atfettik"

Ormanı depremde hayatını kaybeden vatandaşlara atfettiklerini belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Şehitkamil Belediyesi olarak 26'ncısını gerçekleştirdiğimiz Her Bahar Bir Orman Bi' Dünya Yeşil projesini, bu yıl depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza atfettik. İçerisinde bulunduğumuz alan, yaklaşık 54 bin metrekare bir alan. 6 Şubat tarihinde yaşadığımız deprem münasebetiyle istedik ki bu ağaçlandırma, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ormanı olsun. Depremde hayatını kaybeden her vatandaşımız için bir kara servi dikme kararı aldık. Ayrıca bu orman içerisinde zeytin ve karaçam türünde fidanlar da var. Özellikle oluşturduğumuz ormanlarda meyveli fidanlar dikmeye özen gösteriyoruz. Her türlü canlının beslenebileceği bir ortam oluşturuyoruz. Allah, bir daha böyle bir acı bizlere göstermesin. Hayat devam ediyor. Bundan sonraki süreçte Rahmet-i Rahman'a kavuşan kardeşlerimizin anısını yaşatmak adına, topluma faydalı bireyler olabilmek adına bu tür etkinlikleri devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)