HÜDA PAR Yenişehir İlçe Başkanı Beber'den yetkililere çağrı: Sanat sokağı için gereken ne ise yapılsın

Son zamanlarda çevre sakinlerinin şikayetleriyle sıkça gündeme gelen Sanat sokağının durumu ile ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Yenişehir İlçe Başkanı Muzaffer Beber, yetkililere seslenerek "buradaki insanların vebalini üzerinize almayın" çağrısında bulundu.

Ekleme: 02.04.2023 17:20:04 / Güncelleme: 02.04.2023 17:28:56 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi Ofis Semtinde bulunan sanat sokağındaki kafelerin çevreye verdiği rahatsızlık dolayısıyla geçtiğimiz günlerde haberlere konu olmuştu. Konu ile ilgili sanat sokağında çevre sakinleriyle görüşen HÜDA PAR Yenişehir İlçe Başkanı Muzaffer Beber, ilgili birimlerin söz konusu sorunlarla alakalı çalışma başlatması gerektiğini belirterek konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.

Haberlerde yer alan çevre sakinlerinin iddialarına göre söz konusu sanat sokağında bazı kafelerin ruhsatsız olmasıyla beraber okul çağındaki öğrencilerin uğrak adresi olmasına rağmen alkol satışı yapıldığı, gece geç saatlere kadar yüksek sesle müzik çaldırıldığı, dışarıya çıkarıla sandalye ve masalarla yaya trafiğini aksattıkları belirtiliyor.

Kafelerin çevreye verdiği rahatsızlığın yanı sıra bazı terk edilmiş yapılar ile ara sokaklarda fuhuş yapıldığı iddiaları da çevre sakinlerinin dile getirdiği şikâyetler arasında yer alıyor.

"Geç saatlere kadar yüksek desibelli müzik dinletisi kabul edilebilir bir durum değildir"

Söz konusu iddialara ilişkin çevre sakinleriyle yaptığı görüşmeler sonrası açıklamalarda bulunan Beber, "Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan bir haber üzerine buraya geldik. İlçemizde bulunan Sanat sokağı ile ilgili burada oturan kardeşlerimizin çok yoğun bir şikâyeti vardı. Hem buradaki sakinlerle görüşmek hem de durumu gözlemlemek için buraya geldiğimizde medyaya yansıyan iddiaların doğruluğuna bizzat şahit olduk." dedi.

Sanat sokağının Diyarbakır'ın en işlek merkezi yerlerinden biri olduğunu dile getiren Beber, "Burası daha önce yeşil alan olarak tasarlanmış ve sakinlerine bu yönde söylenmiş ancak bakıldığında trafiğe kapalı kafelerle dolu bir alan olmuş. Buna da eyvallah fakat buradaki kafeler akşam geç saatlere kadar yüksek desibelli müzikler açarak çevre sakinlerinin rahatsız olmasına sebebiyet veriyor. Burada hasta, yaşlı, engelliler var. Geç saatlere kadar yüksek desibelli müzik dinletisi kabul edilebilir bir durum değildir. Şikayetler fazla, görüştüğümüz her bir sakin bu durumu dile getiriyor ve hatta basına yansıdığı şekilde gerekli mercilere iletiliyor fakat herhangi bir şey yapılmıyor." ifadelerini kullandı.

"Ceza gerekiyorsa ceza, kapatma gerekiyorsa kapatma ama mutlaka engel olun"

Beber, "Bazı küçük kafeler oturakları halkın gidiş-geliş yaptığı alana kadar yayıp yaya trafiğini engelliyorlar, bu da büyük bir mağduriyete sebep oluyor. İnsanlar aileleriyle burada gidiş geliş sağlayamıyor. Bununla birlikte ortaokul ve lise çağındaki kardeşlerimizin uğradığı bu kafelerde alkol satışı var. Bu çocuklar bir nevi alkole alıştırılıyor veya kullanılıyor." şeklinde konuştu.

"İsmi sanat sokağı ama sanat dışında burada her şey mevcut" diyen Beber, şunları söyledi: "Özellikle ara sokak ve caddeler ile metruk yapılarda tasvip etmediğimiz ve karşı çıktığımız fuhuş olayları meydana gelebiliyor. Gereken ne ise bu yönde çalışmaların yürütülmesi için çağrıda bulunuyoruz. Burada zaten zabıta ve kolluk kuvvetleri var, gelip kontrol etsinler. Hatta bazı kafelerin ruhsatsız olduğu dahi belirtiliyor. Diyarbakır yetkililerine sesleniyoruz. Denetim mekanizmasını işletin, buradaki insanların mağduriyetlerini giderin. Normal şartlarda yönetmeliğe göre saat 24.00'den sonra müzik çaldırılması yasakken daha ileri saatlere kadar yüksek desibelli müzikler çalınmasına engel olun. Ceza gerekiyorsa ceza, kapatma gerekiyorsa kapatma ama mutlaka engel olun ve buradaki insanların vebalini üzerinize almayın." (İLKHA)