Aynı binada kalan 12 kuzeni vefat eden depremzede o anları anlattı!

"Asrın Afeti" olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay'ın neredeyse her sokağında dram var.

Ekleme: 01.04.2023 17:40:03 / Güncelleme: 01.04.2023 18:03:17 / Güncel / Hatay Haberleri
Destek için 

6 Şubat günü yaşanan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay'da yaralar sarılmaya çalışılıyor.

Depremler dolayısıyla binlerce bina yıkıldı, çok sayıda bina ise ağı hasarlı.

Yıkımın büyük olduğu Antakya ilçesinde neredeyse her sokakta ayrı bir dram yatıyor.

Antakya ilçesi Gazi Mahallesi Adnan Menderes Caddesi üzerinde yer alan Cemil Çapar Apartmanı dehşetin yaşandığı noktalardan biri.

Apartmanda yaşayan yakınlarından 12 kuzeninin vefat ettiğini belirten Orhan Çapar arama kurtarma çalışmaları sırasında 21 kişiyi kurtarabildiklerini söyledi.

"Bu apartmanda yaşananlar gerçekten dram, insanlık dramı, bunları bir cinayet olarak nitelendiriyorum"

Yaşananları anlattığı sırada duygulanan Orhan Çapar, "Benim 12 tane kuzenim orada vefat etti. Maalesef 60 kişi bu karşıdaki binada kaldı 21'ini kurtarabildik ne yazık ki gerisini kurtaramadık. Binanın altındaki market için kolon kesildiği ortaya çıktı ve tutanak tutuldu, artık ne olacak göreceğiz. Ben 30 kilometre uzakta bir ilçede oturuyorum annem babam ve yakınlarım bu apartmanda yaşıyordu, Cemil Çapar Apartmanı. Bu apartmanda yaşananlar gerçekten dram, insanlık dramı, bunları bir cinayet olarak nitelendiriyorum. Kolon kesmek gerçekten kötü bir durum. Umarım devlette bunun peşine düşer. İnsanlar Antakya bölgesinde yaşananlar için yakınlarınızdan ölenler var mı? Diye sormasınlar artık. Çok şükür birinci dereceden yakınlarımı kaybetmedim ama akrabalarımız, komşularımızı kaybettik. Benim çocukluğum bu sokakta geçti şimdi hayalet şehre döndü burası." ifadelerini kullandı. (İLKHA)