Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Göral: Ramazan fırsatını iyi değerlendirelim

Cennet kapılarının sonuna kadar açıldığı, Cehennem kapılarının kapatıldığı, şeytanın zincire vurulduğu, rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayı Ramazan’ı İslam âlemi büyük bir sevinçle karşıladı.

Ekleme: 01.04.2023 15:05:06 / Güncelleme: 01.04.2023 15:16:54 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Ramazan ayının önemine dikkat çeken Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, bu ayın tüm Müslümanlar ve insanlık için büyük bir fırsat olduğunu belirterek rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan bu aydan en iyi şekilde istifade edilmesi gerektiğini vurguladı.

Ramazan ayının ve oruç ibadetinin önemi, bu mübarek ayın nasıl geçirilmesi ile ilgili İLKHA'ya önemli açıklamalarda bulunan Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, Müslümanların Ramazan ayını en iyi şekilde geçirmesi ve ibadetleriyle Allah'a yaklaşması gerektiğini söyledi.

’Rahmet ayını en güzel şekilde değerlendirelim’’

Rahmet ayını en iyi şekilde değerlendirmemiz gerektiğini belirten Göral, ‘’İçinde bulunduğumuz rahmet ayı Ramazan'ın İslam alemine hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Ramazan'ın en önemli yönlerinden birisi açlığın ne olduğunu anlamamızdır. ‘Tok açın halinden anlamaz’ diye bir atasözümüz var. Ramazan'da zenginler, fakirlerin halini daha iyi anlıyor. Bu işin bir yönü, diğer yönü ise birçok bilim insanı Ramazan'ın sağlık yönünden vücudun sıhhati açısından çok faydalı olduğunu dile getiren makaleler yazmışlardır. Japon bir bilim adamı bu konuyla alakalı yaptığı araştırma sonucunda vücudunun en azından yılda bir ay aç bırakılmasının vücuttaki tüm toksinleri attığını ve vücudu temizlediğini ifade eden bir araştırma yapmış ve ödüle layık görülmüştür. Tabi bizim için önemli olan tarafı bunun ibadet olması, Allah'ın bir emri olması, İslam'ın 5 şartından biri olmasıdır. Bizim için en önemli yönü budur. Ramazan rahmet ayıdır. Bu rahmet ayını en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Gündüzünü ibadetle Kur'an okuyarak geçirelim. Her Ramazan’da Cebrail Aleyhiselam Kur'an'ı baştan sona okur, Peygamberimiz de takip ederdi. Bizler de aynı şekilde Kur'an'ı en az bir defa hatim etmemiz gerekir. Zamanımızı Kur’an’la ibadetle geçirmemiz, günahlardan haramlardan uzak durmamız gerekiyor. Bunlar her zaman yapmamız gereken şeyler ancak Ramazan'da buna daha fazla önem vermeliyiz. İbadetler bizleri kötülükten alıkoyduğu zaman ibadettir.’’ ifadelerini kullandı.

‘’Ramazan’da depremzede kardeşlerimizi unutmayalım’’

Göral, “Elimizden geldiği kadar Ramazanımızı Ramazan gibi yaşamamız gerekiyor. Sahurlara kalkalım. Özellikle teravih namazlarına dikkat edelim. Çocuklarımızı teravihlere alıştıralım. Beraberimiz de camiye götürelim. Bu şekilde çocuklarımıza da namaz alışkanlığı cami alışkanlığı kazandırmış oluruz. Camiye gitmenin bir gereklilik olduğunu teravihin önemini çocuklarımıza aktarmamız gerekiyor.6 Şubat tarihinde bölgemizde büyük bir felaket yaşandı. 11 ilimiz etkilendi. Buralarda yaşayan vatandaşlarımızın birçoğu vefat etti. Bir kısmı yaralı veya sakat kaldı. Birçoğunun evleri yıkıldı. Bu ramazan ayında halkımızdan durumu iyi olanların depremzedelere yardımcı olmaları gerekir. Fitre ve zekatlarımızda depremzede kardeşlerimize öncelik verelim. Bu kardeşlerimize destek olmalıyız. Sıkıntılarını giderme noktasında yardımcı olmalıyız. Bu yıl fitre miktarı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 70 lira olarak belirlendi. Fitrelerimizi zekatlarımızı ihtiyaç sahiplerine verelim. Ramazan’ın içinde bin aydan daha hayırlı olan bir Kadir gecesi var. Kadir Gecesini de en iyi şekilde değerlendirelim. Ramazan ayı içindeki bu fırsatları, bereketleri kaçırmayalım.” şeklinde konuştu. (İLKHA)