Evi yıkılan depremzede umudun yitirilmemesi gerektiği nasihatinde bulundu

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay'da hayata tutunmaya çalışan depremzedeler günlük yaşamlarına devam ediyor.

Ekleme: 30.03.2023 11:30:05 / Güncelleme: 30.03.2023 11:30:05 / Güncel / Hatay Haberleri
Destek için 

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay'da insanlar hayat mücadelesine devam ediyor.

63 yaşında olan depremzede Remzi Ateş, depremlerde evi yıkıldı. Ailesi ile birlikte bahçelerine kurdukları çadırda yaşıyor.

Bahçesinde yetiştirdiği sebzeleri arabasına yükleyen Ateş, sattığı ürünlerden ailesinin geçimini sağlıyor.

"Mağdur olduk diye umudumuzu yitirmedik"

Yaşanan depremlere rağmen umudun yitirilmemesi gerektiğini söyleyen Ateş, "Çocukluktan beri çalışıyoruz, bir ev sahibi olduk evde yıkıldı gitti. Ama sormuyorum çok şükür aileden bir eksiğimiz olmadı, kimsenin burnu kanamadı. Bu süreçte insan sabırlı olması lazım. Evimiz yıkıldı, mağdur olduk diye umudumuzu yitirmedik. Burada yetiştirdiğim ürünleri satıyorum ama gelen giden yok. 10 yıldır buradayım, hep iş yapardık. Yaz mevsiminde kış mevsiminde çalışıyorum. Şuan yerli insan yok, var olan insanlar hep buralarda görevli çalışıyor. Umudumuzu hiç yitirmedik. Yaşım 63 çalıştım bir ev sahibi oldum, oda yıkıldı yine halimize binlerce kez şükürler olsun." dedi. (İLKHA)