Fırın Ustası Bürkek: Ramazan ayı hayır kazanmak için fırsat ayıdır, insanları kandırıp para kazanma ayı değildir

Bingöllü fırın ustası Zahir Bürkek, Ramazan ayına özel ekmek indirimi uygulamasına giderek esnaflara örnek oldu.

Ekleme: 27.03.2023 16:20:05 / Güncelleme: 27.03.2023 16:42:03 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

Bingöl'de bir fırın işletmecisi, Ramazan ayına özel olarak ekmeğin fiyatını 6 liradan 5 liraya indirerek örnek bir davranış sergiledi.

Zahir Bürkek, Ramazan ayının insanları kandırıp para kazanma fırsatı olarak değil hayır kazanma fırsatı olarak göülmesi gerektiğini söyledi.

Bingöl Merkez Kültür Mahallesinde bir fırın işletmecisi, Ramazan ayında insanların hayır dualarını almak, yapılan zamlara karşı insaflı davranıp Müslümanca tavır sergilemek için örnek bir davranışta bulunarak ekmeğin fiyatını 6 liradan 5 liraya indirdi.

Ramazan ayı dolayısıyla ekmek fiyatında yaptığı indirimle müşterilerin takdirini toplayan fırın işletmecisi Zahir Bürkek, uygulamadaki amacın halka faydalı olmak ve hayır duası kazanmak olduğunu söyledi.

"Allah’tan korkmak lazım"

Zahir Bürkek

Bürkek, "Bu fırını sırf insanlara hizmet olsun diye devraldım, insanlar ucuz ekmek alsın diye çabaladım. İnsanlara faydalı olmak lazım. Bu uygulamayı Allah için yaptım. Allah rızası için kabul etsin. Evet, para kazanıyoruz ama para kazanırken insanlığımızı ve vicdanımızı kaybetmemeliyiz. Ramazan ayına girdiğimizde bakıyoruz ne yazık ki bazı esnaflar zam fırsatçılığına gidiyor. Ne de olsa insanlar aç ve oruçluyken her şey alır mantığıyla gelişi güzel zamlar yapılmakta. Biz en temel ihtiyaç olan ekmek üretimi yapıyoruz. Hiçbir şey ekmek ve su gibi zaruri değilken diğer kalemlerde zamlar almış başını gidiyor. Allah’tan korkmak lazım. Tüm sektörler için söylüyorum ki indirim yapmak zorunda değil kimse, bu gönül işi ama fırsatçılık yapıp zam yapmak yanlış, Allah'tan korkmak lazım." dedi.

"Ramazan ayı hayır kazanmak için fırsat ayıdır, insanları kandırıp para kazanma ayı değildir"

Bürkek, "Bu ayda insanlar özellikle esnaflar daha duyarlı olmalıdır. Peygamberimiz, ‘Doğru sözlü, dürüst ve güvenilir tacir, Nebiler, Sıddıklar ve Şehitlerle beraberdir.’ Buyurarak ticaret ahlakının ve dürüstlüğün mükafatının ne derece önemli olduğunu vurgulamaktadır. Rabbim bizim ve ailemizin boğazımızdan haram lokma indirmesin." ifadelerini kullandı. (İLKHA)