Şanlıurfa'da arıtmalı su kademeli olarak verilecek

Şanlıurfa'da sel nedeniyle içme suyu arıtma tesisine çamurlu su gelmesinden dolayı susuz kalan vatandaşlar, tankerlerden su almak için sıraya girdi.

Ekleme: 17.03.2023 16:50:05 / Güncelleme: 17.03.2023 16:50:05 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Şanlıurfa genelinde yaşanan sağanak yağışlar ve sonrasında oluşan sel felaketi nedeniyle şehir merkezi geneline su temini sağlayan içme suyu arıtma tesislerinde su alma yapısına kalitesi düşük çamurlu su gelmeye başladı.

Şehir merkezi genelinde içme suyu temini açısından sıkıntılar yaşanması öngörüldüğü ifade edildi.

Vatandaşlar su ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tahsis edilen tankerler önünde sıraya girdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, suyun yarın sabah 05.00 itibariyle geleceğini açıkladı. Bakan Soylu, suyun sadece kullanmak amacıyla verileceğini ifade ederek içme suyu için takviye yapılacağını belirtti.

Şanlıurfa Valiliği, arıtmaya tekrar su pompalanmaya başlanıldığını açıkladı.

"İçme suyu olarak kullanılmaması önem arz etmektedir"

Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Su arıtma tesisimizdeki çalışmalarımız 17 Mart 2023 Cuma günü itibarıyla tamamlanmış olup Arıtma su seviyesi kademeli olarak dolmaya başlayacak ve yarın (18 Mart 2023) sabahtan itibaren kademeli olarak ilimizin merkez ilçelerine (Haliliye, Karaköprü, Eyyübiye) su verilmeye başlanacaktır. Akşam saatleri itibarıyla da merkez ilçelerimize su verme işlemi tamamlanmış olacaktır. Şehrimizde dağıtılmaya başlanacak olan şebeke suyunun evde hijyen amaçlı kullanılmasında bir problem yoktur. Ancak resmî kaynaklarımızdan ikinci bir düzeltme gelene kadar içme suyu olarak kullanılmaması vatandaşlarımızın sağlığı açısından önem arz etmektedir. Halkımızın mağduriyet yaşamaması adına içme suyu takviyeleri yapılacaktır." denildi. (İLKHA)