Fay hattının üzerinde bulunan zeytin ağacı ikiye bölündü yarısı 10 metre taşındı!

Hatay'da 6,4 büyüklüğündeki deprem sırasında bir bahçedeki zeytin ağacı, altından geçen fay hattının oluşturduğu yarıklar sonucu ikiyi bölünürken ağacın yarısı ilginç bir şekilde yaklaşık 10 metre ileriye gitti.

Ekleme: 06.03.2023 14:25:04 / Güncelleme: 06.03.2023 14:25:04 / Güncel / Hatay Haberleri
Destek için 

6 Şubat'taki Kahramanmaraş depremlerinde büyük yıkıma uğrayan Hatay'da, 21 Şubat'ta saat 20.04'te merkez üssü Defne'de 6,4, aynı gün saat 20.07'de de merkez üssü Samandağ'da 5,8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

Yaşanan bu son depremler kentteki yıkım ve hasarı daha da arttırdı. Depremlerden sadece binalar zarar görmedi. Bölgede geniş bir alanda bulunan zeytinlikler de depremlerden nasibini aldı.

Hatay'daki son depremlerin ardından Samandağ ilçesinde bağlı kırsal Çubukçu-Yaylıca mahalleleri arasındaki zeytinlik alandan geçen fay hattı geniş yarıklar ve büyük çökmelere neden oldu.

Köy sakinlerinin zeytinlik alanda çektiği videolar ise izleyenleri şaşırttı. Sosyal medyada paylaşılan videolarda, fay hattının üzerinden bulunan ve oluşan kırıklar nedeniyle bir zeytin ağacının ikiye bölündüğü görüldü. İkiye bölünmekle kalmayan zeytin ağacının diğer yarısının ise yaklaşık 10 metre ileriye taşınması izleyenleri ve köy sakinlerini hayretler içerisinde bıraktı. (İLKHA)