Akşener deprem için AK Parti'yi suçladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Binlerce depremzede kardeşimiz soğukta beklerken kendi vatandaşına çadır satmak, sadece bir organizasyon sorunu değildir. Bu, düpedüz bir ahlak sorunudur." dedi.

Ekleme: 01.03.2023 13:47:13 / Güncelleme: 01.03.2023 13:53:31 / Güncel
Destek için 

Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında, Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş cinayetinin üzerinden 61 gün geçtiğini söyledi.

Geçen 61 günde, adaletsizliğin daha da derinleştiğini, hukuksuzluğun daha da belirginleştiğini, hırsızlığın daha da normalleştiğini savunan Akşener, "Aşağılık bir suikastın faillerinin ellerini kollarını sallayarak gezdiği ve hiç kimsenin bu hainleri bulmak için kılını bile kıpırdatmadığı; tam 61 günü geride bıraktık." diye konuştu.

Ateş'in katillerinin peşini bırakmayacağına, adalet yerini bulana kadar her hafta bu cinayeti soracağına söz verdiğini anımsatan Akşener, şunları kaydetti:

"Bugün yine bu sözün gereğini yapacağım. Sayın Erdoğan, sen haksızlığa boyun eğmeğe, adaletsizliğe teslim olmaya, vicdansızlığa sahip çıkmaya devam edecek misin? Kuklalar tutuklandı, kuklacılar serbest. Maşalar tutuklandı, maşayı tutanlar serbest. Tetikçiler tutuklandı, azmettirenler serbest. Oysa yargının görevi herkesin bildiği gerçekleri gizlemek değil, o gerçeklere herkesten önce ulaşıp hakikati ortaya çıkarmaktır.

Ancak katilleri kaçıranlar, telefonla talimat verenler, suçluları koruyup kollayanlar, henüz davada şüpheli bile değil. Sinan Ateş'in ailesinin, yakın çevresinin, hepimizin bildiği gerçekler, henüz daha yargının gündeminde bile değil. Her kurumun amiri de memuru da denetçisi de sensin. Sayın Erdoğan, yargının işini yapmasına neden engel oluyorsun? Kimden, kimlerden korkuyorsun? Sorumluluktan kaçarak olanları örtbas edebileceğini mi sanıyorsun? Eğer öyleyse çok yanılıyorsun. Çünkü biz adalet yerini bulana kadar unutmayacağız, unutturmayacağız."

- "Depreme karşı hazırlık yapmayanlar bu felaketten sorumludur"

Akşener, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlere işaret ederek, "iktidarın neden olduğu büyük felaketin" yüreklerinde açtığı yaranın her geçen gün daha da belirginleştiğini, ailesinden, evinden, işinden, aşından olan vatandaşların seslerini duyurmak için yılmadan çalıştıklarını anlattı.

Gerçekleşen her artçı sarsıntıda büyük felaketi tekrar hatırladıklarını dile getiren Akşener, "Ülkemizin bir gerçeği olan deprem riskine karşı ne kadar da hazırlıksız bırakıldığımızı hatırlıyoruz. Türkiye'yi yönetenlerin can güvenliğimizi ne kadar önemsemediğini de hatırlıyoruz. Kendini devlet yerine koyanlara ne kadar da güvenmediğimizi hatırlıyoruz. Tüm bu güvensizliğe sebep olanlar ne yapıyor? Sorumluluktan kaçmaya devam ediyor. Biz milletçe hükümetin neden olduğu bu büyük felaketi iliklerimize kadar hissediyoruz." ifadesini kullandı.

Tek bir hükümet yetkilisinin, bürokratın bile bu duyguları hissetmediğini iddia eden Akşener, depreme karşı hazırlık yapmayanların bu felaketten sorumlu olduğunu belirtti.

Akşener, "Kurallara, kanunlara aykırı bina yapanlar, yapılmasına izin verenler, yapılanları imar affıyla affedenler, yandaş müteahhitleri besleyenler, meydana gelen felaketten sorumludur. Afet bölgesi adı altında adeta bir suç mahalliyle karşı karşıya kalmamıza sebep olan herkes sorumludur. Depremden sonra 72 saat boyunca milletimizin yardımına gidemeyenlerin, organize olamayanların, koordinasyonu sağlayamayanların, saray korkusuyla karar alamayanların, onun yerine de sivil toplumla kavgaya tutuşanların, birbirinin söylediğini yalanlayanların, interneti kesip kapılara polis gönderenlerin tamamı sorumludur. Sırf şahsi emellerini gerçekleştirmek için başımıza ucube bir sistemi bela edip tüm bu keşmekeşin esas müsebbibi olan bay kriz baş sorumludur." değerlendirmesinde bulundu.