Güney Koreli öğrencilerden Elbistan'a anlamlı ziyaret

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde geçen yıl düzenlenen festivale kültürlerini tanıtmak için gelen Güney Koreli öğrenciler, depremin ardından çadır kentlerde yaşayan Elbistan halkının soğuk kış günlerinde üşümemeleri amacıyla aralarında topladıkları parayla aldıkları bir kamyon kömürü ilçeye gönderdi.

Ekleme: 25.02.2023 15:44:59 / Güncelleme: 25.02.2023 15:44:59 / Dünya
Destek için 

Güney Koreli öğrenciler, Elbistan Belediyesinin daveti üzerine geçen yıl temmuz ayında ilçede düzenlenen festivale katıldı. Program kapsamında ilçedeki yaşıtlarıyla bir araya gelerek sanatsal ve kültürel aktivitelerde yer alan öğrenciler, ilçe halkının gönlünü fethetti.
Güney Koreli gençler, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremin ikincisinin merkez üssünün Elbistan olduğunu öğrenince büyük üzüntü yaşadı.

Elbistan halkının üzüntülerini paylaşmak için aralarında yardım toplayan Güney Koreli öğrenciler, topladıkları parayı Elbistanlılarla tanışmalarını sağlayan İstanbul merkezli Uluslararası Dostluk ve Sanat Derneğine gönderdi.

Dernek Başkanı Keunso Kim ve Genel Sekreter Sevilay Akbaş, çadırlarda yaşamlarını sürdüren depremzedelerin soğuk havalarda üşümemesi için Kayseri'de bulunan depodan temin ettikleri bir kamyon kömürü Elbistanlılara dağıttı.

Güney Koreli öğrencilerin geçmiş olsun dileklerini iletmek için Elbistan'a gelen dernek üyeleri, çadır kentte yaşayan vatandaşlara ve çocuklara hediyeler de verdi.