İslam düşmanı Macron'un Özgürlük anlayışına bakın!

Batı İslam düşmanlığında sınır tanımıyor. Müslümanlara karşı nefret körüklemede başı çeken Fransa’nın Cumhurbaşkanı Macron tartışmalı bir karara daha imza attı. İslam’ın kutsallarına yapılan saldırıları ve her türlü ahlâksızlığı ‘özgürlük’ kılıfıyla savunan Macron, Fransız İslam Dinleri Konseyi’ni feshetme kararı aldı.

Ekleme: 25.02.2023 14:13:15 / Güncelleme: 25.02.2023 14:13:15 / Dünya
Destek için 

Haber Merkezi

Fransa, İslam düşmanlığında yeni bir safhaya geçti. Ülkede 2003’ten bu yana faaliyet gösteren ve Müslümanların çatı kuruluşu olarak gösterilen ve bünyesinde 1.100’den fazla camiyi barındıran Fransa İslam Konseyi (CFCM) İslam düşmanı Emmanuel Macron tarafından feshedildi.

İslam’ın bütün şiarlarına ve kutsallarına karşı büyük bir nefret barından Macron, bu davranışlarıyla adeta deniyetsiz Batı zihniyeti ifşa etmiş oluyor.

ÖNCE CAMİLERİ KAPATTI, İMAMLARI SINIR DIŞI ETTİ..!

Fransa’da yaşayan binlerce Müslümanın ibadetlerini ihya ettiği camileri hedefine koyan Macron ve avanesi bugüne kadar onlarca caminin kapısına kilit vurdu.

Mesnetsiz iddialar ile Müslüman gençlerin etraflarında toplandığı birçok din adamını sınır dışı etti. Macron’un düşmanlık politikaları yüzünden bir çok cami saldırıya maruz kalırken; Kur’an-ı Kerim’e, başörtülü kadınlara ve Müslüman ailelere yönelik de çeşitli saldırılar gerçekleşti.

CFCM’Yİ DEVRE DIŞI BIRAKMAK İSTEDİ

‘Fransız İslam’ı’ gibi yeni bir din icat etmeye kalkan Macron bu amaç doğrultusunda, CFCM’nin yerini alacak Fransa İslam’ı Forumu’nun (FORIF) kurulmasını sağladı.

FORIF’in bünyesinde oluşturulan 4 çalışma grubunda İçişleri Bakanlığının ve valilerin belirlediği Müslümanlar, din görevlileri ve Müslüman kuruluşların temsilcileri yer alıyor.

CFCM’yi kendini feshetmeye zorlayan Macron’un bu tavrına karşılık konsey, Macron’un karşısına ‘kapanma kararı’nı reddederek çıkmayı tercih etti.

FRANSA ‘MUZ CUMHURİYETİ’ DEĞİL!

Konseyin kendisini feshetmeyi reddetmesinin ardından Macron, Avrupa’nın ‘özgürlük’ anlayışının ne kadar sahte olduğunu bir kez daha ifşa etti.

İslam düşmanı Macron, yasaları ve hukuku hiçe sayarak 20 yıla yakındır ülkede faaliyet yürüten İslam Konseyi’nin (CFCM) feshedildiğini duyurdu.

Macron’un bu kararına bazı Fransızlardan da sert tepki geldi. Tamamen yasal olarak faaliyet yürüten bir oluşuma ‘bir muz cumhuriyetinde olduğu gibi’ yasa dışı bir şekilde son verilemeyeceği belirtildi.

Konsey tarafından yapılan açıklamada ise, fesih kararını ‘red’ ettiklerini belirterek, bu haksız kararın iptali için tüm yasal yollara başvurulacağı belirtildi.