Seçim yapacak paraları yok!

Sri Lanka'nın seçim kurumu, ciddi nakit sıkıntısı çeken ülkenin gelecek ay yapılması planlanan yerel seçimler için bile yeterli kaynağa sahip olmadığını açıkladı.

Ekleme: 22.02.2023 20:43:58 / Güncelleme: 22.02.2023 20:43:58 / Dünya
Destek için 

Seçim Komisyonu, pazartesi günü ülkenin yüksek mahkemesine hükümetin hazine departmanından gerekli fonları alamadığını bildirdi.

Komisyon Başkanı Nimal Punchihewa, Bloomberg'e yaptığı açıklamada Seçim Komisyonu'nun yaklaşan oylama için devlet matbaası ve polis dahil diğer kurumlardan da destek almadığını söyledi.

Seçim Kurulu'nun ülkenin en üst mahkemesine yaptığı açıklama muhalefet partilerinin, seçimlerin gerçekleşmesini belirten bir mahkeme kararı talebiyle yazdığı dilekçelerle bağlantılıydı. Yüksek Mahkeme'nin bu hafta içinde seçimlerin ertelenmesini talep eden bir dilekçeyi görüşmesi bekleniyor.

Önceki haftalarda Kabine Sözcüsü Bandula Gunawardana, nakit akışındaki zorlukların seçimleri etkileyebileceğini iddia etmişti.

Sri Lanka'da muhalefet ve sivil toplum üyeleri, Devlet Başkanı Ranil Wickremesinghe'yi kaynak yetersizliğini gerekçe göstererek yerel yönetim seçimlerini ertelemekle suçluyor. Yaklaşan seçimler, hükümetin 225 koltuklu meclisteki çoğunluğunu etkilemese de vergileri ve elektrik tarifelerini yükselttiği için topa tutulan iktidar koalisyonunun popülaritesini test edeceği düşünülüyor.

4 yıllık bir dönem için 340 yerel meclis yöneticisinin belirleneceği seçim, benzeri görülmemiş ekonomik kriz nedeniyle geçen yıl marttan beri erteleniyor.

Ellerinde pankartlarla protesto düzenleyen muhalefet üyeleri "Seçim istiyoruz" sloganları attı. Gürültüler içinde kalan Meclis, çalışmalarını çarşamba sabahı 9.30'a kadar kısa süreliğine erteledi.

Etiketler: