Depremin oluşturduğu büyük yarık görenleri şaşırtıyor

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremden hemen sonra Hatay'da bir zeytinlikte oluşan kanyon benzeri devasa yarığı görenler hayretler içerisinde kalıyor.

Ekleme: 19.02.2023 17:55:05 / Güncelleme: 19.02.2023 17:56:39 / Röportaj / Hatay Haberleri
Destek için 

Kahramanmaraş merkezli Hatay'ın Altınözü ilçesinde yaklaşık 200 metre genişliğinde, 400 metre uzunluğunda ve 50 metre derinliğinde yarık oluştu. Yarığı duyan insanlar alanı ziyaret ederek depremin büyüklüğüne şahitlik etmek istiyorlar.

Depremdeki en korkunç manzaralardan biri Hatay'ın Altınözü ilçesindeki bir zeytinlikte ortaya çıktı. Yüzlerce metre uzunluğundaki zeytinlik, deprem sırasında kelimenin tam anlamıyla kağıt gibi yırtıldı. Yüzlerce metrelik yarık oluşan zeytinliğin ortasındaysa adeta bir kanyon oluşmuş durumda. 

Depremin yaraları yavaş yavaş sarılırken Altınözü ilçesinde oluşan yarığı merak eden insanlar ziyaret ediyor.

Sabri Çimenli

Hiçbir depremde böyle bir felaket ne gördüğünü ne de duyduğunu söyleyen Sabri Çimenli, "Burayı ziyaret için geldik. Duymuştuk gerçekten anlattıkları gibi midir diye merak ettik. 83'te Erzincan depremini 98'deki Ceyhan depremini de gördüm ama ömrümde böyle bir deprem görmedim. Bu görülen yer normalde zeytin bahçesi 30 metre derinliğinde rahat 500 metre uzunluğunda normal bir yarık değil genişliği de 300 metre var. O taşların yarılması gerçekten insanın aklını durdurur. İnsan şok oluyor. Tarifi mümkün olmayan bir felaket. Çok depremler yaşadığım için araştırmalarımda şunu gördüm; dünya tarihinde böyle bir deprem yok. Hatay adata haritadan silinmiş. Cenabı Allah ölmüşlere rahmet kalanlara selamet versin. Sağlam yapılmayan yerlerde felaketler yaşanmış. Demir ve çimentodan çalınan binalar felakete neden olmuş." dedi.

Vedat Bayraktar

Depremin ilk gün Ceyhan ikinci gün İslâhiye'de görev yapan din görevlisi Vedat Bayraktar, "3 gün boyunca İslâhiye'de vefat edenlerin son vazifesini eda etmek için görev yaptık. Böyle bir yerin olduğunu duyduk. Gelip gözle görelim dedik. Duyulmasıyla görülmesi çok farklı bir olay. Cenabı Allah kimseye bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Gördüğümüz zaman aklımızın almayacağı bir olay. 98 depremini çok iyi hatırlıyorum baya hasar olduğunu zannediyorduk bu başka bir şey. Açıklamalarda da devlet yetkilileri yüzyılın felaketi diye söylüyor. Cenab-ı Hak bir daha böyle bir acı göstermesin." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

İlgili Galeriler