Adana'da Miraç Kandili'nde eller depremzedeler için semâya açıldı

Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya yürüdüğü ve buradan göğe yükseldiği gece olan Miraç Kandili'ni Adanalılar, camileri doldurarak ihya etti.

Ekleme: 18.02.2023 17:45:04 / Güncelleme: 18.02.2023 17:45:04 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için 

Adana İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Miraç Kandili programı Sabancı Merkez Camii'nde gerçekleştirildi.

Miraç Kandili dolayısıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da da vatandaşlar camileri doldurdu. Ellerin dua için açıldığı bu mübarek gecede, kadın-erkek, genç-yaşlı ve çocuk demeden kentte camileri dolduran Müslümanlar, depremzedeler ve hayatını kaybedenler için dualar etti.

Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak bilinen Miraç Kandili, Adana'da salâvatlar ve dualar eşliğinde ihya edilirken eller depremzedeler için duaya açıldı.

Adana halkının yoğun ilgi gösterdiği program akşam namazına müteakip yapıldı. Seçkin hafızlardan Kur'an-ı Kerim tilavetleri, mevlidi-i şerif, ilâhiler, salâvatlar ve zikirler ile Miraç gecesi ihya edildi.

Programda konuşan İl Müftüsü Mehmet Taşçı; "Zor günlerden geçiyoruz. 6 Şubat'ta ülke olarak asrın felaketini yaşadık. Cenâb-ı Allah yıkılan şehirlerimizi yeniden inşa ve ihya etmeyi devletimize ve milletimize nasip eylesin. Adana İl Müftülüğü olarak depremde yaralanan kardeşlerimizin gece gündüz demeden yanlarında olacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde yaralarımızı saracağız. Bu vesileyle Miraç gecesinin başta ülkemiz olmak üzere tüm insanlığı her türlü afet ve belalardan uzak kılması, bu mübarek gecenin Müslümanların birlik ve beraberliğinin pekişmesine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını âlemlerin rabbi olan Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

Programa Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, Seyhan İlçe Müftüsü Mehmet Yaman, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Program il müftüsü Mehmet Taşçı'nın yapmış olduğu dua ile son buldu. (İLKHA)