Bingöl Valisi Kadir Ekinci: Miraç, vahyin inşa ettiği akıl ve ahlakla yüce yaratıcıya yakınlaşabilmektir

Bingöl Valisi Kadir Ekinci Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ekinci, Miraç’ın yaratıcıya yakınlaşmak olduğunu vurgulayıp Miraç’ın eşref-i mahluk olma yolunda istikrarlı bir yürüyüş sergileyebilmek olduğunu söyledi.

Ekleme: 17.02.2023 14:40:05 / Güncelleme: 17.02.2023 14:40:05 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

“Manevi fırsatlara yoğunlaşarak ruhumuzu beslemeliyiz”

Vali Ekinci mesajında, “Mübarek üç ayların hediyelerinden biri olan Miraç Kandil’ini idrak ediyoruz. Miraç, vahyin inşa ettiği akıl ve ahlakla yüce yaratıcıya yakınlaşabilmektir. Hakikatin dirilten soluğuna icabet ederek eşref-i mahluk olma yolunda istikrarlı bir yürüyüş sergileyebilmek; kötülükten ve zulümden yüz çevirip hayra, maruf olana ve iyiliğe yönelmektir. Bu gece vesilesiyle bir kez daha miracın ruhu, manası, hikmeti, hakikati ve evrensel mesajları üzerinde düşünmeliyiz. Katılaşmış kalpler ve donmuş akıllar için bir izzet ve ikram fırsatı olan bugün ve gecelerden gerekli dersleri almalı, bu manevi fırsatlara yoğunlaşarak ruhumuzu beslemeliyiz.” dedi.

Mesajında depremzedelere de yer veren Ekinci, “Sonsuz hikmetlerle dolu olan bu mübarek gecede öncelikle yüzyılın en büyük afetlerinden biri olan ve 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten, musibetten muhafaza etsin. Bu mübarek gecede afetzede kardeşlerimiz için, yeryüzündeki tüm mağdurlar ve madunlar için, af ve mağfirete mazhar olabilmek için yapılan dualar kabul olsun inşallah.” İfadelerinde bulundu.

Ekinci son olarak, “Bingöllü hemşerilerimin deprem bölgesindeki yaraları sarmak için gösterdikleri örnek yardımlaşma ve dayanışma gayretlerini takdir ediyor, aynı hassasiyetin hem deprem bölgesi hem de ilimizde misafir ettiğimiz depremzede kardeşlerimiz için devamını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; Bingöllü hemşerilerimin ve bütün İslâm âleminin mübarek Miraç Kandil’ini tebrik ediyor, vahiy rahmetinin ve bereketinin ebediyen gök kubbemizi ve gönül coğrafyamızı aydınlatmasını diliyorum.” ifadelerini kaydetti. (İLKHA)