Kahramanmaraş'ta çadır kentte çocuklar için etkinlik alanı kuruldu

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta kurulan çadır kentte kalan depremzede çocuklar için etkinlik alanı kuruldu.

Ekleme: 17.02.2023 10:35:05 / Güncelleme: 17.02.2023 10:35:05 / Güncel / Kahramanmaraş Haberleri
Destek için 

Kahramanmaraş Onikişubat Stadyumu'nda depremzedeler için kurulan çadır kentte yaralar sarılmaya çalışılıyor. 200’e yakın çadırın bulunduğu, yüzlerce kişinin kaldığı çadır kentte depremzedeler, Türkiye ve dünyanın birçok noktasından gelen gıda ve giyecek yardımıyla hayata tutunuyor.

Yaklaşık 3 bin ailenin kaldığı çadır kentte çocuklara yönelik Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kurulan kreşte pedagoglar, psikologlar, sosyologlar ve çocuk gelişimcilerle hizmet veriyor. Çocukların bu süreci en asgari bir biçimde atlatması için çocuklara yönelik etkinlikler yapılıyor.

Kurulan kreşte çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenlenerek, oyunlar oynanıp, kitap okuma etkinlikleri yapılıyor.

"İhtiyaç son bulana kadar biz buradayız ve hizmetlerimize devam edeceğiz"

Çadır kentte Yeryüzü Doktorları için kurulan çadırlarda da depremzedelere sağlık hizmeti veriliyor.

Deprem bölgesindeki sağlık hizmetleri hakkında İLKHA muhabirine bilgi veren Yeryüzü Doktorları (Doctors Worldwide Turkey) Kurumsal İletişim Koordinatörü Furkan Kalendar Aykutalp, depremin yaşandığın ilk günden itibaren deprem bölgesine ihtiyaçların tespiti için ekip gönderdiklerini ve faaliyetlerine başladıklarını aktardı.

Aykutalp, "Deprem bölgesindeki ihtiyaçları öğrendikten sonra hemen gönüllü ekiplerimizi kurduk ve ihtiyaç olan alanlara araçlarımızı çıkardık. Şu anda Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta çadır hastaneler kurmuş durumdayız. Bu istasyonlarımızda gönüllü doktorlarımızla sürekli hizmet sağlıyoruz. Şu anda Kahramanmaraş Onikişubat Stadyumu'ndayız. Burada bir pediatri uzmanı, 3 eczacı ve 2 psikolog ile hizmet vermekteyiz. Hizmetlerimiz gönüllü personellerimiz ile dönüşümlü olarak devam edecektir." dedi.

Kahramanmaraş'a depremin ikinci gününde ulaştıklarını belirten Aykutalp, "Derhal kuruluma başladık. Depremin 3-4'ncü gününde tüm çadırlarımız hazır haldeydi. Şu anda bir büyük ve 2 adet küçük çadırımız var. Büyük alanımızda bir eczane kurulumunu yaptık. Raflarımız geldi daha düzenli şekilde ilaç yerleşimini yapacağız. Bunun haricinde bu büyük çadırda sağlık taramaları ve muayeneler yapıp ilaçlandırma sağlıyoruz. Diğer iki çadırımızda da gerek yetişkin gerek çocuklara psikososyal destek hizmetleri veriyoruz. Şu anda buradayız, dönüşe dair bir planımız yok. Bu akşam bir ekip yenileme planımız var. Burada bulunan mevcut doktorlarımızı gönderip, birazcık dinlendireceğiz. İstanbul'dan yeni bir ekip geliyor. Yine aynı branşlardan ihtiyaç son bulana kadar biz buradayız. Burada hizmetlerimize devam edeceğiz." ifadesini kullandı. (İLKHA)

İlgili Galeriler