Batman'daki servisler çamaşır makinesi tamburlarını sobaya çevirip depremzedelere gönderdi

Batman'da bir beyaz eşya yetkili servisi deprem bölgelerinde çalışan arama kurtarma ekipleri ve dışarda kalan vatandaşlar için eski çamaşır makinalarının içindeki kazanları sobaya çevirip deprem bölgelerine gönderdi.

Ekleme: 14.02.2023 11:20:04 / Güncelleme: 14.02.2023 11:20:04 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ve Elbistan 7,6 büyüklüğündeki 10 ili etkileyen iki büyük depremin büyük yıkıma neden olması, her kesimi depremzedelere katkı sunmaya seferber etti.

Yıkılan binalarda arama kurtarma yapan ve dışarda kalan vatandaşların ısınma ihtiyaçlarını bir nebze de olsa gidermek için ellerinde bulunan eski ve kullanılmamış çamaşır makinelerinin içindeki tambur metali çıkarıp iş yerinde kaynak yaptılar.

Bölgede bulunan diğer yetkili servislerle birlikte deprem bölgelerine 600'e yakın soba gönderdiklerini söyleyen Mehmet Şehmuz Tatlı, ihtiyaç halinde soba üretmeye devam edeceklerini belirti.

"Tamburları sobaya çevirdik ve odunla ısınmaları için soba yaptık"

Deprem bölgelerinde çalışan kurtarma ısınmaları için bu sobaları yaptıklarını belirten servis yetkilisi Tatlı, "Ülke yaşanan depremlerden dolayı zor dönemden geçiyor. Herkesin depremzedelere yardım yaptığı bir dönemde bölge servisleri olarak ne yapabilir diye düşündük. Çamaşır makinalarının içindeki kazan da metal olduğu için sobaya dönüştürme fikri aklımıza geldi. Deprem bölgesinde elektriklerin olmadığını düşündüğümüzden dolayı elektrik sobalarının kullanılamayacağından tamburları sobaya çevirdik ve odunla ısınmaları için soba yaptık." ifadelerini kullandı.

"600'e yakın sobayı deprem bölgelerine gönderdik"

Bölgede bulunan diğer servislerle beraber yaptıkları sobalardan deprem bölgelerine 600 tane gönderdiklerini ifade eden Tatlı, "Eski çamaşır makinelerinin tamburlarını sobaya çevirmek için servisimizde çalışan teknisyen arkadaşlarımızla beraber kazanları çıkarıp gece geç saatlere kadar 3 ayak kaynak yaptık. Diğer yardımlarla beraber deprem bölgesine gönderdik. Bu tür sobalara ihtiyaç duyulursa tekrar yapıp deprem bölgelerine gönderebiliriz. Bu sobaları bölgede bulunan bütün yetkili servisler depolarında bulunan eski kazanları parçalayıp soba haline getirip katkı sundu. Şu ana kadar bizler 10 tane bölgede buluna servisler olarak neredeyse 600'e yakın sobayı deprem bölgelerine gönderdik." dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler