Umre için biriktirdiği parayı depremzedelere bağışladı

Bingöl’de yaşayan Veysi Karınçu ilesiyle birlikte gitmeyi planladığı umre ziyareti için biriktirdiği parayı depremzedelere ulaştırılmak üzere Bingöl umut Kervanı Derneğine teslim etti.

Ekleme: 10.02.2023 15:10:05 / Güncelleme: 10.02.2023 15:17:51 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 2 yıkıcı depremden sonra tüm Türkiye seferber olmuş, kimi maaşını kimi harçlığını kimisi de cebindeki son parayı depremzedeler için bağışlamıştı.

Depremden hemen sonra gerek depremzedelere gerekse arama kurtarma ekiplerinin her daim yanında olan Umut Kervanının Bingöl temsilciliğinde şaşırtan bir örneklik meydana geldi.

Bingöl'de umreye gitmek için para toplayan Veysi Karınçu, biriktirdiği parayı Umut Kervanı Bingöl Şubesine başvurarak depremzedelere bağışladığını duyurdu. 

Konuyla ilgili dernek yetkililerinden M. Refik Gönül yaptığı açıklamada, "Gönüllülerimizden Veysi Karınçu kardeşimiz, ailece gitmek istedikleri Umre ziyareti için biriktirdiği parayı depremzedeler için başlatmış olduğumuz yardım kampanyamıza binaen durumun vahim olduğunu görerek Umre ziyaretinden feragat edip depremzedelere ulaştırılmak üzere bizlere teslim etti. Kendisine teşekkür ediyoruz, Allah kendisinden razı olsun." ifadelerini kullandı. (İLKHA)