Umut Kervanından halka sıcak yemek ve çorba ikramı

Batman Umut Kervanı artçı depremlerin devam etmesinden dolayı taziye evlerinde, okullarda ve dışarda halan vatandaşlara sıcak yemek ve çorba ikramında bulundu.

Ekleme: 07.02.2023 17:20:30 / Güncelleme: 07.02.2023 17:20:30 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Yaptıkları yardım ile ilgili açıklama yapan Batman Umut Kervanı gönüllüsü Emin Sabaz, hayırseverlerin desteğiyle ilk günden beri halka destek olduklarını söyledi.

Sabaz, "Batman Umut Kervanı olarak depremin yaşandığı andan beri vatandaşlarımızın bulunduğu taziye evlerine, okullara, camilere ve meydanlara ilk günden beri sıcak çorba ikramında bulunduk. Şu anda ise çorba ile birlikte vatandaşların yemek ihtiyaçlarını da dağıtarak karşılamaya çalışıyoruz. Şu anda binlerce vatandaşımız taziye evlerini, camileri ve okulları mesken edinmişler. Bu mağduriyetler geçinceye kadar, Batman Umut Kervanı olarak vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için üstümüze düşeni yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

"Hayırseverlerin desteklerini her zaman bekliyoruz"

İhtiyaç olduğu sürece sıcak yemek ve çorba dağıtımına devam edeceklerini belirten Sabaz, "Vatandaşlara yaptığımız yardımları hayırseverlerin bize verdikleri vekâletlerle yapıyoruz. Hayırseverler yardımlarına devam ettiği sürece bu hayır kervanı devam edecektir. Bu konuda bize destek çıkan hayırseverlerden Allah razı olsun. Çünkü ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımız bu depremde çok ciddi mağdur oldukları için hayırseverlerden yardımlarının devamını diliyoruz."

"Allah bu hayrı yapanlardan razı olsun ve mallarına bereket katsın"

Taziye evinde bulunan vatandaşlardan Mehmet Emin Demirkılıç ise dağıtılan sıcak çorba ve yemek için Umut Kervanına ve hayırseverlere teşekkür ederek şunları söyledi:

"Depremden dolayı evimiz sürekli sallandığı için taziye evine geldik. Allah-u Teala bu hayrı yapanlardan razı olsun ve mallarına bereket katsın. Allah yaşadığımız bu depremleri de bitirsin inşallah." (İLKHA)

İlgili Galeriler