Çad'ın, siyonist rejimin işgali altındaki topraklarda büyükelçilik açmasına Hamas'tan kınama

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Çad Cumhuriyeti'nin, siyonist rejimin işgali altındaki topraklarda büyükelçilik açmasından büyük bir esef duyduğunu açıkladı.

Ekleme: 03.02.2023 10:25:05 / Güncelleme: 03.02.2023 10:25:05 / Dünya
Destek için 

Hamas tarafından yapılan açıklamada, "Söz konusu karar; Afrika'nın sömürgeciliğe karşı duruşuna, Filistin halkının işgalci rejimi ortadan kaldırmak suretiyle kendi geleceğini belirleme hakkını elde etme mücadelesine verdiği desteğe aykırıdır." denildi.

Siyonist işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesinin her şekline karşı olduğunu belirten Hamas, "Çad yönetimini de Filistin halkının adil ve haklı davasına tam destek veren Çad halkının duruşuna aykırı olan kararından ve politikasından dönmeye davet ediyoruz" diye belirtti.

Çad Cumhurbaşkanı Muhammed İdris Deby ile siyonist işgal rejiminin sözde başbakanı Benyamin Netanyahu dün Tel Aviv'de Çad Büyükelçiliğinin açılışını yapmıştı.

Çad Cumhurbaşkanı Deby, önceki gün de işgal rejiminin başbakanı Netanyahu ve Mossad Başkanı David Barnea ile özel bir görüşme gerçekleştirmişti. (İLKHA)