HÜDA PAR Muş İl Başkanlığının gündeme getirdiği sorunlardan biri daha çözüldü

HÜDA PAR Muş İl Başkanlığının daha önce gündeme taşıdığı Muş Bedensel Engellilerin yer sıkıntısı çözüldü.

Ekleme: 27.01.2023 11:09:24 / Güncelleme: 27.01.2023 11:09:24 / Güncel / Muş Haberleri
Destek için 

Kentte yer sıkıntısı yaşayan Muş Bedensel Engelliler Derneği için Engelsiz Yaşam Merkezi açıldı.

Daha önce kalacak yeri olmayan engelli vatandaşlar, yeni yerin oluşmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

HÜDA PAR Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, beraberindeki heyetle birlikte Muş Bedensel Engelliler Derneğini ziyaret etti.

Engellilerin yaşadığı sıkıntılardan birinin giderilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Çağlayan, yer tahsisinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha önce hem basın aracılığıyla hem de şifahi olarak bu sorunu dile getirdiklerini hatırlatan Çağlayan, "Bugün engelli kardeşlerimizi ziyarette geldik. Daha önce de kendilerini farklı yerlerde ziyaret etmiştik. Engelli kardeşlerimizin yer sıkıntısı başta olmak üzere, birçok sorunlarını hem basın yoluyla hem de şifa-i olarak dile getirmiştik. Allah’a hamdolsun şu an kardeşlerimize ait yetersiz olsa da bir mekanları var. Temennimiz o dur ki hem ihtiyaçlarını giderme hem de üyelerine hizmet etmek adına daha ferah ve geniş mekanlar kendilerine tahsis edilir. Elimizden geldiği kadar manevi olarak destek vermeye çalıştık. Bu mekânın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Kendilerine yapılan ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Muş Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz, daha önce de kendilerini sıklıkla ziyaret ettiklerinden dolayı Çağlayan ve heyetine teşekkür etti.

Engellilere yönelik eğitim kurslarını düzenlediklerini, bu kurslarda belgeler alındığını dile getiren Korkmaz, burada alınan belgelerin iş müracaatlarında engelliler için avantaj sağladığını belirtti.

Korkmaz, "Hem açılışımızda hem daha önce yerimiz olmadığı için bizleri defalarca ziyaret edip, sorunlarımızı dile getirdiğinizden ve sosyal alanlarda da programlarımıza katıldıklarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Mekânı bize oluşturan Belediye Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." diye konuştu. (İLKHA)